Някои храни и напитки са токсични, ако се нагреят в микровълнова

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:14
238
Спанакът съдържа оксалова киселина, която става токсична при повторно нагряване.

Това вещество може да причини образуването на камъни в бъбреците. Спанакът също така съдържа и нитрати, които се превръщат в нитрити.

Нитритите се комбинират с химикали в червата и могат да доведат до развитие на рак.

Диетолози отбелязват, че претоплянето и на чая е опасно.

То активира всички бактерии, които са били "спящи“, което означава, че има риск от чревни разстройства и отравяне.

От друга страна, оризът може да съдържа бактерии Bacillus cereus, които не се унищожават при нагряване в микровълнова фурна.

Спорите им могат да навлязат в храносмилателния тракт и да причинят неприятни симптоми като диария, повръщане и спазми.

Източник: Zdrave.to

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Експерт за каните за вода: Претенциите на тези уреди са космическ...
Тони Дачева избухна
Николай Денков за споразумението с Украйна: Ще има малък дипломат...
Любо Киров с щедро дарение за фондацията на Криско
Щастие за 4 зодии днес
Дъщерята на Маргарита Михнева ще изпълни последното й желание


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).