Нов бутон ще се появи на клавиатурите на "Майкрософт"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:28 / 05.01.2024
812
"Майкрософт" съобщи, че клавиатурите на предстоящите компютри с Windows ще разполагат с клавиш Copilot за провеждане на текстови разговори с виртуалния асистент на производителя на софтуера. Това е едно от най-известните допълнения към клавиатурата на Windows след въвеждането през 1994 г. на клавиша Windows за преглед на менюто "Старт".

Клавишът Copilot ще се намира отдясно на клавиша "интервал". Конкурентът Apple от няколко години включва бутон Siri или опция на своя тъчбар в Макбук.

Copilot в Windows използва модели на изкуствен интелект от OpenAI, подкрепена от Microsoft, която управлява свой собствен популярен чатбот ChatGPT.

Потребителите може да му зададат команда  да пише имейли, да отговаря на въпроси, да създава изображения и да включва функциите на компютъра.

Очаква се новите клавиатури да бъдат се продават от февруари, но Microsoft ще представи някои от продуктите с ключа Copilot на предстоящото технологично събитие CES, което започва следващата седмица в Лас Вегас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ива Софиянска омъжи най-малката си сестра
Фурията Денислава стана жури на конкурс за миски
В топ форма, ама не съвсем: Иван Христов обра точките на плажа
Маги Томова и Маги Джанаварова - опасно добра комбинация
Предупредиха ни: Това не се е случвало от почти 23 години
Нова снимка на Камелия показва колко е пораснал синът й


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).