Норвежкият мъжки хор от Анденес с концерт днес в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:18 / 10.06.2012
663
Почитателите на класическата музика в Бургас и гостите на морския град имат възможността да чуят на родна сцена изпълненията на прочутия мъжки хор от град Анденес в Норвегия. Концертът ще се състои днес в Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски" от 18.00 часа при вход свободен.

Програмата включва изпълнения на класически произведения от Верди, Ед Лоджески, Григ, Добри Христов, Петко Стайнов и норвежки композитори.

Мъжкият хор на град Анденес, Норвегия гради историята си вече 89 години. Той е създаден през далечната 1923 г. През това време изнася концерти предимно в страната си - Осло, Берген, Хайм и др. През 1995 година хорът прави успешно турне в Унгария.

От 1997 година диригент на норвежкия хор е българката Анна Николаева Петерсен, която е родом от Пловдив. Тя е възпитаничка на Националната консерватория "Панчо Владигеров" и музикалната академия в родния й град, където завършва в класа по пиано на проф. Георги Димитров и в класа по дирижиране на проф. Златина Делирадева.
В България за пръв път музикантите идват през 2006 година, когато изнасят концерт в студиото на Националното радио в Пловдив, който е записан и издаден на CD.

Гостуването на музикантите от Норвегия в морския град се осъществява със съдействието на Община Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кейт Мидълтън направи първата си публична поява след края на хими...
Днес е подходящ ден да изхвърлите ненужното от дома ви
Денят за всеки според зодията
Родни звезди пропищяха от измама в социалните мрежи
Нова звездна сватба на хоризонта
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).