Никога не пийте алкохол с това мезе!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
09:45 / 20.11.2019
1375
Маринованите краставици в комбинация с алкохол могат да доведат до много негативни последствия за здравето. Гастроентерологът Сергей Вялов разказа за това в интервю за РИА Новости.

Според експерта използваният като основен компонент за консервирането на краставичките оцет може да раздразни лигавиците на стомашно-чревния тракт. Използването на кисели краставици като "мезе" за водка и други силни алкохолни напитки може да причини възпаление.

Вялов предупреди, че честата употреба на кисели или пикантни храни в комбинация с алкохол може да доведе до гастрит, ерозия на червата и язви.

Гастроентерологът посъветва използването на кисело зеле като заместител при консумация на високо градусов алкохол. Тази туршия съдържа метионин, който предотвратява развитието на язви и е лечебна за лигавицата на стомаха

Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Слави се завръща в bTV с танцова стъпка
Рецепта за уникална салата с леща
Защо консервираната тиква е по-добрият избор за печива
Двама български автори са сред най-значимите за XXI век
Броим 5000 лв. за резервация за Нова година, българин отсече: По-...
Най-честите грешки, които правим, когато почистваме телефона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).