Нещастно влюбени създават АІ клонинги на бившите си половинки

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
16:59 / 19.02.2024
1132
Нещастно влюбени създават АІ клонинги на своите бивши половинки. Тази новина коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето“ на Радио "Фокус“ с водещ Ива Дойчинова.

До момента приложението, наречено Talk to Your Ex, има над 100 000 потребители.

"Хора с разбити сърца могат да обучат изкуствения интелект на чатове, кореспонденция с характерния стил на любимия. Повечето потребители твърдят, че по този начин преодоляват по-лесно раздялата или затвърждават решението, че е било по-правилно да не са заедно , защото молят чатбота да прояви най-силната си артистична същност“, разказа доц. Тодорова.

Потребителите прибягват за съвети с цел превъзмогване на лични взаимоотношения и към ChatGPT и другите езикови модели, отбеляза тя. "Хората търсят съвети как да се справят с разделите – множество подобни промптове са зададени към големите езикови модели. И макар че създателите на ChatGPT изрично са посочили в своите регламенти, че забраняват да се ползва за личностни отношения, те няма как да ограничат това по ключови думи. Затова те се застраховат като казват: каквото и да ви посъветва езиковият модел, ние не носим отговорност“, допълни футурологът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ива Софиянска омъжи най-малката си сестра
Фурията Денислава стана жури на конкурс за миски
В топ форма, ама не съвсем: Иван Христов обра точките на плажа
Маги Томова и Маги Джанаварова - опасно добра комбинация
Предупредиха ни: Това не се е случвало от почти 23 години
Нова снимка на Камелия показва колко е пораснал синът й


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).