Нешка Робева подари безплатен спектакъл на бургазлии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:43 / 03.03.2010
1291
По случай 3 март Община Бургас дари на гражданите и гостите на града безплатния спектакъл „Орисия"с режисьор и сценарист Нешка Робева. Под звуците на етно-ембиънт формацията „Исихия" гимнастичките на Нешка Робева пресъздадоха една житейска историята, която може да е и история на всеки един човек или народ. Историята за кръговрата на живота, който никога не секва. Една непрекъсната борба за оцеляване.

Спектакълът разказва за житието на едно момиче, което е изплашено и изгубено от тежките времена сполетели народа му. Когато връстниците й напускат родината и търсят щастие за по-добър живот по различни пътеки , то е избрано от Съдбата да остане. За да извърви своя път. Пратениците на съдбата я връщат в миналото на нейния народ, където е изворът и началото на пътя. То се потапя в живите водите на бялата и черна орисия. Минава през възхода и паденията на миналото, през ужаса и мъката на Средновекивието. Пречиства се в огъня на Възраждането и вдъхва живот от Свободата. На края, завършило уроците на историята, посреща тези, които се завръщат, за да продължат заедно пътя си. Българска и балканска музика, примесена със съвременно звучене, оцветяват танца на гимнастичките. Мистичната музика, пресъздадена чрез родопски гайди, тъпани и рог води героинята из миналото, е дело на етно музикантите от „Исихия" . Живо въздействащите картини на Светлин Русев дооформят магичността на музиката и танца.


Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
03.03.2010 В Созопол също почетоха 3 март
03.03.2010 Отпразнуваха 3 март и в Община Несебър
03.03.2010 Рокерите шестваха с развети флагове по бургаските улици
03.03.2010 С минута мълчание почетоха паметта за загиналите за освобождението
03.03.2010 Община Поморие отбеляза 3–ти март
03.03.2010 Издигнаха тържествено националния флаг пред Общината
Още новини от Любопитни новини:
Ученик от Бургас намери телефон и се изненада кой го е изгубил!
Бони се е сдобила с луксозен апартамент след успешно участие зад ...
Известна опроверга спекулации по неин адрес
Знаете ли какво е чуфата?
Имат над 30 година брак, но за първи път излизат заедно на този т...
Есенните плодове и зеленчуци ще ви донесат не само здраве, но и п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).