"Недоразбраната цивилизация" гостува в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:58 / 27.11.2012
871
"Недоразбраната цивилизация" на Теди Москов гостува в Бургас по покана на "Арт ателие". Спектакълът ще се играе на сцената на ДНА на 27 ноември от 19 ч.

В театралната шега участват Илка Зафирова, Ирини Жамбонас, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Александър Кадиев, Владимир Зомбори, Евгени Будинов, Емил Котев, Иван Петрушинов и Филип Аврамов.

"Недоразбраната цивилизация" е постановка в типичния за Теди Москов стил - бърза, кадрирана, преминаваща от ситуация в ситуация и караща актьорите да влизат в десетки образи през очите на зрителите. В премиерния спектакъл Москов разказва за България като забърква добра смес от хумор, много самоирония, исторически препратки и абсурдни ситуации.

Веднага ви давам пример - племената Туршийци и Ракийци с годините се смесили и така се появили Тракийците. Освен това в България си нямаме римляни, но пък си имаме ромляни. По подобен ироничен начин Москов се опитва да покаже забавната страна на цялото огромно клише, което неминуемо се влачи след думата "българин".

В постановката ще видите разиграни някои от емблематичните епизоди в българската история, но по начин, по който едва ли сте си ги представяли. Ще видите какви са връзките между българина и Дядо Боже, турчина, Истинската Европа и чалгата. Ще разберете и какви са взаимоотношенията между цивилизацията, която иска да ни култивира, и средностатистическия нашенец, който съвсем добронамерено няма такова желание.

БИЛЕТИ ЗА ПОСТАНОВКАТА ВСЕ ОЩЕ МОГАТ ДА СЕ НАМЕРЯТ НА КАСАТА НА ДНА.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кейт Мидълтън направи първата си публична поява след края на хими...
Днес е подходящ ден да изхвърлите ненужното от дома ви
Денят за всеки според зодията
Родни звезди пропищяха от измама в социалните мрежи
Нова звездна сватба на хоризонта
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).