Не изхвърляйте сухия козунак, превърнете го в невероятна торта

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:02 / 22.04.2025
862
Великден отмина, а вкъщи остана доста козунак. Не бързайте да го изхвърляте, защото можете да сътворите чудеса с него.

"Фокус" ви предлага една невероятно добра рецепта, в която главният герой е именно изсъхналия ви козунак.

Необходими продукти:

козунак - 1 средно голям, сух

прясно мляко - 1 литър

яйца - 5 - 6 броя

ванилия - 2 пакетчета

захар - 1 и 1/2 ч.ч. + 100 г за карамел

Начин на приготвяне:

Карамелизирайте 100 г захар и ги сипете карамела на дъното на йенска тава. Наредете отгоре филии козунак с дебелина около 1 см - до средата на височината на тавичката.

Разбийте с миксер яйцата със захарта и млякото и сипете смества върху козунака. Оставете така да престои 15 минути, за да може козунакът да попие течността.

Сложете да се изпече в друга тава на водна баня в предварително загряна фурната на около 160 градуса.

Готовият козуначен сладкиш с крем карамел се охлажда добре и се обръща в подходящ поднос.

източник: gotvach.bg

Виж коментарите (0)

Още по темата (162):
27.04.2025 Направете това днес, за да ви споходи здравето и късметът в бъдеще
27.04.2025 Томина неделя е! Ето какво трябва да направите
26.04.2025 Утре отново се боядисват яйца
25.04.2025 Забраните на Светла събота
25.04.2025 Светли петък е! Празнуват обичани български имена
24.04.2025 С тази лесна рецепта ще оползотворите останалите ви великденски яйца
Още новини от Любопитни новини:
Наоми Кембъл: Твърде стара съм за това
Меган Маркъл сътвори голям скандал
Поколението Алфа не зачита авторитети
Това ограничение съществува за всички климатици
Новата тръпка на Виктор от "Биг брадър" е ромка?
Рачков и Геро заминаха за Испания при Зуека


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).