![](http://i.id24.bg/img/loader.gif)
ЗАРЕЖДАНЕ...
Не бива да държим хляба в хладилник | ||||||
| ||||||
Много хора избират да държат хляба в хладилник, а някои и в контейнери. Експертът по отпадъците Софи Труман обаче твърди, че най-добрият начин за съхранение на хляб е в платнена торба (чанта). Когато хлябът се съхранява във влажна или прегрята среда, може да се появи плесен, което е риск за хора с респираторни проблеми и алергии. Запомнете, ако хлябът е прясно приготвен, не трябва да го съхранявате в херметична торба, защото няма да може да диша. Трябва да го оставите да диша, за да бъде най-добър за ядене. Винаги е най-добре да го държите в кошница за хляб или платнена торбичка, да се охлади до стайна температура – обясни експертът. Сух килер Друго идеално място е кутия за хляб или хладен и сух шкаф или чекмедже, където е защитено от основните причини за разваляне – топлина и влага. Да не се съхранява в хладилник Експертът посочва, че хладилникът всъщност ускорява процеса на образуване на мухъл, поради процеса на ретроградация, който кара молекулите на нишестето да кристализират при по-ниски температури. По-добър вариант от охлаждането е замразяването, което може да запази хляба свеж за няколко дни. Преди консумация го оставете да се размрази, а за хрупкава текстура го сложете във фурната за няколко минути, пише actualno.com. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1002 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/167 ] следващата страница |
тел.: 0886 49 49 24
novini@burgas24.bg