ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Най-вероятно това ще бъде един от летните хитове | ||||||
| ||||||
По всичко изглежда, че новата тенденция в забъркването на коктейли изисква те да бъдат пикантни. Но не просто подправени или лютиви, а максимално доближаващи се като вкус до... чесново хлебче. "Определено има интерес към пикантните вкусове, по-голям, отколкото съм виждал през годините си в бар индустрията. Хората като цяло са много по-склонни да рискуват с поръчките си", споделя Брайън Шнайдер, който е творчески директор на група нюйоркски ресторанти, които включват Quality Italian и San Sabino. И двете заведения са италиански, но второто, което работи от миналия март насам, не се притеснява да изведе тенденцията за пикантни коктейли до крайност. Така се появява Scottie's Martini, известно още като мартини "Чесново хлебче". Рецептата за него не е тайна, която заведението пази ревниво. За да се приготви коктейлът, първо в зехтин и масло се задушават чесън, ситни парчета хляб, сух риган и люти чушки. След това напоилото се с ароматите масло се смесва с водка и се замразява. Следващата стъпка е отстраняването на мазнината, за да остане само водката с вкус на чеснов хляб. Задължителната за мартинито маслинка, разбира се, също е по-специална. На мястото на костилката е поставено парченце бяло сирене и ситно нарязана червена чушка. Мартини "Чесново хлебче" определено е един от най-популярните коктейли в менюто на заведението. Не всеки му е фен обаче. Съсобственичката на ресторанта Анджи Рито признава, че съпругът ѝ Скот Такинели изобщо не го харесва. Иронично обаче, именно на него кръщават коктейла - Scottie's Martini, пише New York Post. "Той не е много по мартинито", признава Анджи. Важното в случая обаче е, че клиентите го пият. И то именно тази нестандартна пикантна интерпретация на мартини. Явно е, че се харесва дори толкова, че клиентите не ги спира дори и чесновият дъх, който остава след това. Други заведения в Ню Йорк също могат да се похвалят със свои разновидности на пикантното мартини. Cafe Spaghetti в Бруклин например залага на "по-постна" рецепта и използва само зехтин. Бар NoHo пък предлага Caprese Martini. Както подсказва името, можем да очакваме вкус на домати, босилек и зехтин, предава lifestyle.bg. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1001 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/167 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Ако това се случи - бургазлията Виктор от "Биг Брадър" ще реве много
11:05 / 01.11.2024
Мъж ли е красивата Ивоне?
16:29 / 01.11.2024
Бургазлия навлезе в насрещното, удари се в две коли
09:18 / 01.11.2024
Готов ли е Бургас за зимата?
13:00 / 01.11.2024
Тези места в Бургас остават без вода днес
09:56 / 01.11.2024
Шефът на АПИ с голяма новина за АМ "Черно море"
12:21 / 01.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета