Най-любимата коледна песен дело на бургазлия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:41 / 28.12.2010
1068
В навечерието на най - светлия празник една класация обяви песента "Коледа дойде" за най-любима българска коледна песен. С убедително мнозинство от 52,59% песента на Димитър Атанасов и колегите му от известен телевизионен формат, спечели музикалните фенове. В проведеното гласуване бяха номинирани много доказани и обичани изпълнители, но очевидно тази коледна песен е намерила място в коледния дух на българите.
 
"Изключителна чест е за мен като автор и участник в проекта. Радвам се, че слушателите харесват песен от новата българска музика. Част от успеха може би се дължи на борбата с еднообразието. Другата част от успеха е благодарение на екипа на песента. Надявам се хубавата нова музика винаги да има място в българския ефир." каза Димитър Атанасов за бургаските медии. Това е техният музикантски начин да поздравят своите почитатели за празниците. 

Екипът на песента е подготвил нов сайт. Там всеки може не само да чуе и да види любимите си изпълнители. Изненадата на сайта е безплатно и напълно легално теглене на песента и клипа на "Коледа дойде". А за големите ентусиасти е направена специална караоке версия. 

За песента

През 2009 Димитър Атанасов решава да събере част от изпълнителите от формата. Като автор на проекта той създава музиката и аранжимента, а поетесата Бистра Александрова -текста. Заедно с Вики, Ели, Русина, Симона, Преслава, Дарко, Боян и Александър вдъхват живот на песента "Коледа дойде". За един месец студийните записи и снимането на клипа се случват и Рождество Христово зазвучава с "Коледа дойде".

Проектът спокойно може да се нарече бургаски. Освен Митко в песента чуваме и гайдата на Петко Янгозов, както и цигулката на Даниела Кожухарова.


След като няколко седмица преди Коледа се появи класация за най-досадна коледна песен, режисьорът Андрей Хадживасилев прави за най-обичана такава. Той казва, че обича коледното настроение и смята, че по време на коледните празници, а и не само, трябва да се обединяваме около положителни каузи. Гласуването в сайта приключи в 0:00 на 25 декември. От близо хиляда гласували повече от половината са избрали именно бургаския проект. "Песента е много приятна с коледно, но и с патриотично звучене на гайда." смята още Хадживасилев.

Инициативата организира и допитване за най-любима чужда песен. На първо място е All I Want for Christmas на Марая Кери, последвана от класическия хит Let it Snow! Интересно е, че песента Last Christmas на Джордж Майкъл обявена за най-досадно коледно парче, тук е в челната тройка за най-обичано.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).