Над 160 фотоси показват лицето на фестивален Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:41 / 12.08.2010
920
На пешеходната улица "Александровска" в Бургас ще бъде представена изложба с фотоси, на които са запечатани моменти от различните фестивали в Бургас, съобщи Людмила Кутиева, главен експерт в отдел "Култура" на Община Бургас. На 23 платна ще бъдат показани над 160 снимки. Изложбата е организира от община Бургас със съдействието на бургаската фотографска общност, които са предоставили авторските снимки.

На тях са запечатани моменти от атрактивните бургаски фестивали като "Международния фолклорен фестивал", "Бургас и морето", Spirit of Burgas , "Фестивала на пясъчните фигури", " Сладкопойна чучулига" и карнавалът, който се проведе през юни 2008 година. Целта е тези фотоси да стигнат до колкото се може повече хора, а няма по-удачно време от лятото и в дните на предстоящото трето издание на музикалния фестивал, когато в града ще пристигнат хиляди посетители. Така те ще видят едно друго лице на Бургас - на радост, веселие.

"Сега много хора гостуват в Бургас по време на музикалния фестивал на 13,14 и 15 август и градът се пълни с гости от страната и извън нея, и за това е много подходящо да разгледат тази изложба на фестивалите, които се провеждат в Бургас. Само ще припомня, че на 21 август се провежда традиционната изложба-биенале "Приятели на морето". Тогава също в Бургас пристигат много художници от страната. 160 художници представят тук свои картини.

След това от 23 до 27 август е Международният фолклорен фестивал. Така че наистина много гости могат да разгледат изложбата и за това сега е времето, в което може да покажем тази изложба, за да могат всички да видят какво се случва тук, защото Бургас е наистина фестивален град. Благодаря на бургаските фотографи, които направиха възможното тази изложба да се случи", каза Людмила Кутиева.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).