На 6 август Мариела Нейкова, съпруга на Цецо Елвиса, ще представи книгата си "Ангелизация" в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:19 / 27.07.2009
10647
По покана на кмета на град Несебър, г-н Николай Димитров, Мариела Нейкова, известна още и като съпруга на Цецо Елвиса, ще представи хитовата си книга "Ангелизация" на 6 август, от 20 00 часа в пиано бар "At the brokers" в Новия град .

Това е четвъртата поредна спирка от мини турнето, с което авторката гостува в някои от най-големите градове на страната.

Мариела Нейкова е възпитаник на Априловската гимназия в Габрово. Завършва факултета по "Славянска филология" в Софийския университет, след което специализира втора магистратура по "Връзки с обществеността и ПР", отново в СУ. Заминава за Ню Йорк, където учи в колежа по Масови комуникации.

Дебютната ѝ книга "Ангелизация" съдържа около 150 стихотворения, написани в продължение на половин година от чаровната дама, станала популярна още и като ПР на голяма част от звездите в родния шоубизнес.

"Ангелизация" е една уникална книга, определяна от критиката като явление в съвременната българска литература. Още с премиерата си на книжния пазар, четивото предизвика сензационен интерес и бързо бе определено за българската версия на "Сексът и града " в рими.

"Ангелизация" е една различна книга! Книга, която разбива стандартите за поезия и разпалва бързо страстите и въображението на читателя, демонстрирайки собствения неподражаем стил на авторката, стил, който мнозина намират за провокативен и дори-скандален. Езикът на Мариела на места е разговорен, на места жаргонен, с цел поезията ѝ да бъде достъпна и приятна за колкото се може по-голям кръг читатели. Някои от стихотворенията в нея дори са притчоподобни, като тези, включени в раздела "Стари приказки на нов глас", където например може да разберете "Как грозното патенце не се превърна в красив бял лебед", "Как Змеят си намери Ламя за жена", да прочетете повече за "Дългото завръщане на Човека към Животното"и защо и как се стигна до "Цървул-изация" на българската нация.

Благодарение на неподправената и разтърсваща искреност на авторката, в"Ангелизация" блесва цялата палитра на човешката душа, разпъвана стихийно между ада и рая, между омразата и любовта, между земното и небесното. Книгата ви увлича още от първата си страница, забавлява ви до края си, карайки ви да се смеете от все сърце и ви разплаква, точно когато не очаквате!

Авторът на рецензията към стихосбирката Теньо Гогов, познат ни като сценарист в "Шоуто на Слави" обобщава книгата така:

"Уважаеми хора, никога не четете тази книга! Рискувате после цял живот 3D киното да ви се струва тъпо".

Стихотворение на Мариела Нейкова вече намери своето място в "Антология на българската любовна лирика", нареждайки се до най-известните имена на родни поетеси като Блага Димитрова и Елисавета Багряна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).