ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Можем ли повторно да използваме мазнината? | ||||||
| ||||||
При това положение възниква въпросът можем ли повторно да използваме мазнината? Краткият отговор е "да", но има определени условия. Първо трябва да сме избрали правилната мазнина като например слънчогледово или друго растително олио, различно от зехтин. Последният не е подходящ за дълбоко пържене не само заради цената си, но и заради това, че започва да пуши на доста ниска температура. Другият ключ към ползването на мазнината повторно е да контролираме температурата на пържене. Тя не трябва да е прекалено висока, защото мазнините започват да се разграждат и се отделя субстанцията акролеин, която придава горчивия вкус на препържената храна, предава lifestyle.bg. Важно условие при повторното пържене в същата мазнина е да я прецедим, за да премахнем всякакви малки загорели парченца или панировка. Правим го, когато мазнината е изстинала, като я прецедим през тензух или филтри за кафе. Препоръчителният брой на пържения в една и съща мазнина е три пъти. Но дори когато сме я ползвали само веднъж, трябва да я изхвърлим, ако е започнала да мирише на кисело или гранясало, мътна е или сме я пазили повече от два месеца, съветват Epicurious. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Ако това се случи - бургазлията Виктор от "Биг Брадър" ще реве много
11:05 / 01.11.2024
Мъж ли е красивата Ивоне?
16:29 / 01.11.2024
Бургазлия навлезе в насрещното, удари се в две коли
09:18 / 01.11.2024
Готов ли е Бургас за зимата?
13:00 / 01.11.2024
Тези места в Бургас остават без вода днес
09:56 / 01.11.2024
Шефът на АПИ с голяма новина за АМ "Черно море"
12:21 / 01.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета