Монахини- фаворитки на ретро парад в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:08 / 14.08.2009
3103
Герои от френска комедийна класика са любимци на организаторите на ретро парада в Несебър. В морския град още говорят за монахините Лусия и Монца с малък "Ситроен" като от филма с Луи дьо Финес "Полицаят от Сен Тропе", които спечелиха първа награда на ретро парада за 2008 г. 

Червеният "Ситроен" е собственост на варненския колекционер Николай Колев, който тази година ще се опита да повтори фурора, като в ролята на монахините този път ще се преобразят собствените му дъщери.

Трескава подготовка кипи и за следващото издание, издадоха Стефан Хараламбов и Васил Георгиев от Клуба за старинни и класически превозни средства.

Автомобили от Втората Световна война ще бъдат представени на ретро парада тази година. Мотоциклет с картечница на коша и военни мотори, по които ясно личат следи от куршуми. "Много трудно е да бъдат събрани ретро мотори на едно място", казва Васил Георгиев. Мотоциклетите от 20- те и 30- те години вместо верига имат ремък, спирачката им е с дървено трупче, а фарът е карабинен (пали се с клечка и газ, като фенер).

"Много техника се изисква, за да подкараш такъв мотор", обяснява Георгиев. Той се гордее със своя мотор BMW- R12 от 1936 г с кош. Сам го е стегнал и заедно със съпругата си и двете деца е пътувал от Несебър до нос Калиакра и обратно.

Колекционерът Димитър Янев от Поморие ще покаже мотоциклет DKW- NZ350-1 от 1944 г. Стари мотоциклети ще представи и Георги Ганев от Свети Влас, който планира да направи ретро музей.

Возила от гаражите на бившите държавни величия ще видят гостите на парада. Братя Диневи ще покажат "Чайка"- та на Цола Драгойчева и Форд Мустанг от 1968 г.

Клубът за старинни и класически превозни средства, гр. Несебър е основан през 2004 година. Негови представители вече подготвят 6- тото издание на ретро парада, което ще се проведе на 22 август.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).