Модно ревю, рок, естрада и народни танци през уикенда в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:44 / 10.08.2009
863
Рок, джаз, естрада, латино, балканска и народна музика звучаха в съботната вечер в Несебър. На амфитеатъра в стария град любителите на руската музика пееха заедно с ловешкия бард Милен Тотев, който изпълни някои от песните на Булат Окуджава, сред които „Ваше Благородие" и „Союз друзей". След него публиката посрещна радушно и атрактивни инструменталисти от Молдова, които споделиха, че за първи път са в Несебър и са щастливи да свирят на сцената на стария град. Те изпълниха свои авторски парчета, едно от които бе рок-, джаз- и етновариация по известната песен „Summertime", както и популярни песни като „Цигански романс".

Паралелно с емоциите, които владееха амфитеатъра, на сцената на крайбрежния булевард имаше концерт на несебърските бардове Иван и Живка Ненкови. Те радваха минувачи и публика с хитове на „Фамилия Тоника" като „Бургаски вечери", песни на Тони Димитрова, а специално за младежите бе адресирано парчето „Миг от приказка" на бургаската група „Фанданго". По свой текст бардовете изпяха и гръцката песен „След години" в стил сиртаки на Йоргос Даларас.

Уикендът завърши с вечер, в която „от Несебър са си дали среща двете лица на града- традицията и модерността", според думите на Златин Чаушев от отдел „Култура" към община Несебър. Той представи на публиката в амфитеатъра Мария Богданова - даровитата дизайнерка от Несебър, чиято колекция "850/350", вдъхновена от несебърския културен дух, уникалните природни дадености и исторически паметници на стария град, предизвика бурни овации. След оригиналните модели многобройната публика изслуша песни, характерни за различни райони на България, в изпълнение на несебърския певец и директор на Обединена общинска школа по изкуствата Денислав Кехайов. Неделната програма завърши с кръшни български хора в изпълнение на танцьорите от фолклорен ансамбъл „Слънчев бряг".


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).