ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Много хора слагат тази храна в хладилника, оказа се грешно | ||||||
| ||||||
Защо? Заради рекристализацията на нишестето. Може да звучи сложно, но този термин означава нещо относително просто. Пшеничното брашно - основната съставка на хляба, съдържа нишесте. В естествената си форма нишестето има кристална структура, което означава, че молекулите му са подредени в определена геометрична структура. След като се смеси с вода, за да стане на тесто и се изпече във фурната на висока температура, кристалната структура на нишестето се разпада - нишестето абсорбира вода и става аморфно. След като хлябът ни е изпечен и изстине, нишестето постепенно се връща в първоначалната си форма - ето я и въпросната рекристализация. С което пък хлябът ни става по-твърд и сух с всеки изминал ден. Ето и заключението след този кратък урок по физика. Рекристализацията се ускорява, ако държим хляба в хладилника. Най-добрият начин да го съхраним е на стайна температура. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 17.03.2023 г.
0
на 17.03.2023 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
"Меден рудник" празнува
12:27 / 14.09.2024
В Несебър откриха тялото на служител в аквапарк
12:04 / 15.09.2024
Астролог: Ето под кои зодиакални знаци са родени щастливците
14:49 / 14.09.2024
Голям пожар гори в района на Каваци край Созопол
15:46 / 14.09.2024
Край Созопол е страшно, евакуираха хора, затвориха път!
16:22 / 14.09.2024
Сложиха точка! Мария Бакалова и Валери са разделени!
13:02 / 16.09.2024
В Бургас се провежда едно от най-очакваните спортни събития
09:57 / 15.09.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета