Миро разкри далавери с "Евровизия", трябвало е да спечелим

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
15:31 / 14.11.2010
961
България е трябвало да спечели международния конкурс "Евровизия" през 2007 година, но липсата на подходяща зала, в която да се проведе след това грандиозното състезание е провалила намеренията на организаторите. Сензационното разкритие направи в предаването "Горещо" певецът Миро, който през май ни представи в конкурса.

Преди три години Елица и Стунджи се класираха на пето място в "Евровизия" с песента "Вода", като това е най-доброто ни постижение досега. По думите на Миро в първата година от членството ни в Евросъюза ние сме били гласени за победители. Идеята не се е реализирала, тъй като е станало ясно, че ако спечелим, няма къде да проведем "Евровизия", каквато е практиката на състезанието - страната-победител да е домакин на следващото издание на конкурса. Миро разкри, че тогава е имало телефонно обаждане с въпрос дали разполагаме с подходяща зала и тъй като отговорът е бил "не", Елица и Стунджи са останали на пето място в крайното класиране. Победителят през 2007 година беше Мария Шерифович от Сърбия.

Пред Венета Райкова Миро си позволи да каже още, че за участието си в "Евровизия" в Хелзинки Елица и Стунджи са имали подкрепата лично на президента Георги Първанов. Преди да замине за Осло тази година певецът е попитал държавния глава дали и той може да разчита на помощта му, но Първанов казал, че по-скоро няма как това да се случи. След като Миро не успя да класира България на финала на конкурса с песента "Ангел си ти" изпълнителят обаче получил телефонно обаждане от президента, в което той му признал, че е много огорчен. "Казвам всичко това с ясното съзнание, че политик повече няма да ми каже нищо", обясни Миро в "Горещо".

В предаването на Нова телевизия той си припомни и времето, когато заедно с Галя, под името "Каризма", участваха на българския финал на "Евровизия" през 2007 година. Певецът за първи път призна, че тогава са се съгласили да участват, защото им е било намекнато, че ще спечелят, което не се случи. "Още тогава се знаеше, че България ще влезе в първата десетка на международния конкурс. Дори се говореше за конкретни места", призна Миро.

Той разказа и още нещо озадачаващо, свързано с гласуването на международния конкурс "Евровизия". Според официалните данни на организаторите му за българския вот тази година страната ни е дала най-много точки на певицата от Азербайджан Сафура. Въпросните точки се изчисляват на базата на 50% от зрителския вот и 50% от вота на жури от наши музиканти. Според вътрешната информация на Миро обаче нито един от музикантите в журито не е дал максималния брой точки за Азербайджан. "Как тогава Азербайджан получи 12 точки от нас?", попита Миро, който продължава твърдо да вярва, че "Евровизия" е изцяло политически конкурс.

Българският независим портал за Евровизия eurovision-bg.com излезе с официално становище, в което опровергава твърденията на Миро в предаването на Нова телевизия "Горещо" от 13-ти ноември.

"Изпълнителят, който представи страната ни на Евровизия 2010, изказа редица сериозни неистини около конкурса - нещо, което за жалост се е случвало и друг път от негова страна", пише в становището.


Виж коментарите (5)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).