Международен отзвук получи фолклорния фестивал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:06 / 17.09.2009
924
Дни след приключването на 37-мото издание на Международния фолклорен фестивал, отзвукът от участието на 11-те колоритни състава, намери място в чуждестранните медии. Очаровани от атмосферата на града и топлото посрещане от бургаската публика, участниците пожелаха да споделят своите емоции и да направят съпричастни към магията на фолклора и хората в техните страни.

Първата информация за ХХХVІІ Международен фолклорен фестивал Бургас 2009, която се появи в медийното пространство е за Група „Пиетрапертзи" Сицилия, Италия. Сайтът www.vivienna.it отразява събитията в цяла Сицилия и в Област Енна, от където е и съставът, представящ Италия на тазгодишният фестивал. В статията се казва, че групата е пожънала блестящ успех на Международния фолклорен фестивал в Бургас. Тя е избрана да представя Италия, като селекцията е направена през юни от изпратените от състава снимков и видеоматериал. По време на фестивала групата е получила няколко покани за участия във подобни форуми в Турция и Македония, които ще се проведат пролетта и лятото на 2010 г. Също така в публикацията са представени всички 32-ма участници от групата, както и са изброени всички държави представили се в тазгодишното издание на фестивала.

Няколко дни след това по израелската телевизия Palestinian Broadcasting Service (PBS) е излъчен петминутен репортаж в централната емисия новини. В него фокуса е насочен, както към участието на фолклорен ансамбъл „Йерусалим" в Международния фолклорен фестивал в Бургас, така и към фолклорните традиции на Бургас и региона. Представени са българските народни песни и танци. В репортажа подобаващо внимание е отделено и на доброто представяне на състава във фестивала. Показани са различните места в града и региона, където фолклорният състав от Израел е имал участие.

Информация за участието на Международния фолклорен фестивал в Бургас, може да бъде открито и в сайтовете на група „Путокази" от Хърватска и индийския състав „Химачал".


Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
28.08.2009 Закриват Международния фолклорен фестивал с Галаконцерт
27.08.2009 Международния фолклорен фестивал продължава четвърти ден
26.08.2009 Днес е третият ден от Международния фолклорен фестивал
25.08.2009 Песни и танци на народите по бургаските улици - стартира Международния фолклорен фестивал
19.08.2009 Международният фолклорен фестивал в Бургас на седем сцени
05.06.2009 Ансамбли от 12 държави с покани за Международния фолклорен фестивал
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).