Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Местят изложба за Черно Море на ново място в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:56 / 16.11.2010Коментари (0)668
©
След като гостува едва една седмица в Бургас и поради големия интерес на бургазлии, фондация Биоразнообразие намери подходяща зала в центъра на Бургас - на ул.Конт Андрованти 5, за да изложи за по-дълъг период изложбата "Черно море: север - юг", която съдържа фотоси, снимани от въздуха от Дуранкулак до Резово и показва нашето красиво, но и съсипано Черноморие.

"Черно море: север-юг" е инициатива на добре познатия с изложбата си "България 360°" и въздушните си кадри фотограф Александър Иванов и е съвместен проект с Коалицията от неправителствени организации "За да остане природа в България". Прецизната селекция е направена сред повече от 10 000 фотоса, заснети от въздуха над Черно море след десетки летателни часове над морето и височинни фотосесии в търсене на перфектните кадри, екипът на Александър Иванов и неговият пилот - Светослав Соломаха, споделя миговете на крилата на делтапланера, в които България и Черноморието изглеждат удивителни и непознати. Гост на откриването ще бъде доброволката от Коалиция "За да остане природа в България", летяла с екипа над Южното Черноморие.

Малка, но затяваща дъха селекция от всичко заснето, в 24 изключителни фотоса, в които редом с тези на скални образувания и речни корита, вливащи се в морето, Александър Иванов е документирал и онова, което не винаги е привлекателно за фотографа, търсещ красотата - хиляди кубически метри бетон по плажната ивица на страната, сериозни замърсявания и хаотични архитектурни намеси в природната среда.

Откриването на изложбата в Бургас ще отбележи и продължението на национална кампания на Коалиция "За да остане природа в България", чиято цел е обявяването на 3 нови крайморски територии за защитени. Това е единственият начин това уникално природно наследство да бъде запазено в съвременните условия. Камчийски пясъци, Кара дере и Иракли са трите зони, в които гражданските и експертните организации настояват за държавни мерки и незабавна намеса.

Откриването на изложбата в Бургас е специално и важно събитие, тъй като жителите на крайбрежието и на града ни са тези, които често са най-засегнати от грубите намеси в природната среда и които искат красотата по морето да бъде негов запазен знак, а не бетонът. Надяваме се, че те ще подкрепят националната подписка за новите защитени територии.

"Черно море: север - юг" е проект на Българска фондация Биоразнообразие в рамките на Коалиция "За да остане природа в България", финансирана от Фонд за НПО на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн към Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство - чрез Фондация Екообщност и Фондация за развитие на местното самоуправление.

Изложбата се случва и благодарение на партньорството на Министерство на околната среда и водите, Фотосинтезис - място за хора, идеи и фотография.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: