Малка бургазлийка се надява да проходи за шестия си рожден ден

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:20 / 06.07.2010
977
Благодарение на безотказните грижи на майка си и спомоществователството на частни дарители, малката Татяна Мищенко от Бургас, която проговори на 4 години, има шанс да проходи, ако й бъде направена операция на крака и последвана от продължителна рехабилитация.

Детето страда от церебрална парализа и вътрешна хидроцефалия от раждането си, но състоянието му рязко се подобри след направената преди 2 години операция за вливане на собствени стволови клетки. Следва рехабилитация и изследвания в Германия, подкрепена от бургаската строителна фирма Евробилдинг Инженеринг. Лечението на детето може да продължи с операция за луксация на десния крак през есента на 2010 г., което ще й даде възможност да започне да ходи сама. Необходимо е паралелно да продължат процедурите по рехабилитация, които не се покриват от здравната каса и струват над 140 лева на ден. На Татяна й предстоят и още поне 5 процедури в Александровска болница в София за вливане на стволови клетки с цел подобрение на неврологичния статус.

"Благодаря на всички дарители и специално на Евробилдинг Инженеринг, които вече две години ни подкрепят като финансират рехабилитацията на Таня. Обръщам се с молба към всеки, който има желание и възможност да ни помогне да дадем шанс на едно дете да проходи и да има по-нормален живот. Ако се намерят дарители, ще можем си позволим така необходимата рехабилитация след операцията и предстоящите процедури за вливане на стволови клетки," заяви майката на Татяна, Мария Мищенко.

Средства се набират чрез изпращане на sms с текст DMS TANIA на Единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel) или на банкова сметка Прокредит банк IBAN: BG 30 PRCB 9230 1022 5622 14, BIC: PRCBBGSF


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).