Маестро Минчо Минчев свири в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:37 / 07.03.2011
560
С концерт на маестро Минчо Минчев от Бургас стартира втората част от турнето "Бележити българи". Юбилейното музикално събитие е посветено на 60-годишнината на изключителния цигулар. В концерта участват още Ива Милетич - цигулка, и камерен ансамбъл "Софийски солисти", диригент - Пламен Джуров. В програмата са включени творби на Моцарт - концертоне за две цигулки и оркестър в до мажор, рондо из Хафнер серенада, симфония - концертанте за цигулка и виола в ми бемол мажор.

Проф. Минчо Минчев е роден на 17 септември 1950 година. Неговата 60-годишнина бе отбелязана с национално турне "Бележити българи", което обиколи 9 български града - Пловдив, Стара Загора, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново, Габрово, Пазарджик и София. Поради големия интерес и успех на първата част на турнето, то продължава и през 2011 година.
Инициатор и организатор на Националното турне "Бележити българи" е Продуцентска къща "Едита Груп".

Концертът в Бургас се организира със съдействието на Община Бургас. Той ще започне в залата на бургаската опера на 10 март от 19 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...
Мон Дьо разказва за трудностите, през които е преминал
Роднина обрал Софи Маринова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).