Лютеницата е най-обичаната българска храна сред емигрантите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
11:20 / 19.07.2013
1157
Лютеницата е най-обичаната българска храна зад граница, споделят нашенци, които живеят в странство. Те слагат от пиперковия деликатес във всеки куфар, с който напускат страната. Освен това сладката зеленчукова смес може да се купи от българските магазинчета и сайтове за храни в много градове по света. В Щатите оправни българи въртят сайт и правят доставки до всяка част на голямата страна. В Лондон и Атина пък има български магазини, които са се утвърдили на местния пазар, и в тях пазаруват хора и от други балкански народи. В английската столица има и складове, където пълнят кошници сърби, албанци и румънци.

Продажбите на горнооряховски суджук в чужбина също растат, съобщиха от сдружението "Раховец". Търговци на едро изнасят деликатеса за Холандия, Германия, Белгия и Испания. Според гурбетчии суджукът е сред най-търсените храни в българските магазини. Понеже традиционният горнооряховски продукт е съставен изцяло от говеждо месо, той се купува и от турските емигранти в тези страни.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (6)
Още новини от Любопитни новини:
Нова звездна сватба на хоризонта
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
Камелия: На мен ми изглеждаше като скеч между двамата. Нямаше да ...
Направо неузнаваем: Никога не сте виждали Геро толкова слаб и рус...
Покупката на ананас или маруля се приема за открита покана за фли...
Кои са храните с най-високо съдържание на протеин?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).