Лесни начини как да различите истинското сирене от фалшивото

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
23:03 / 21.02.2024
1482
Сиренето има много фенове. Както всъщност са и разновидностите на този млечен продукт. Но понякога, вместо истинско сирене, рискувате да купите фалшиво сирене с "тайни“ съставки.

Основните компоненти на натуралното сирене са мляко с добавка на ензими и закваски. Също така, специални бактерии са отговорни за вкуса и аромата на продукта, а млекосъсирващият ензим ренин е отговорен за образуването на изварата - зърното на сиренето. Освен това, в съответствие с рецептата, към продукта могат да се добавят сол и различни подправки.

Въпреки това, не винаги е възможно да сте сигурни, че сиренето, купено в магазин, е наистина естествено, дори ако има етикет с идеалния състав.

Възможно ли е да се разграничи висококачественото сирене на око? Според експерти, има няколко прости начина да тествате сиренето за натуралност.

1. Погледнете модела и формата

Когато избирате сирене, обърнете внимание на това как изглежда. Натуралното сирене има равномерна шарка и запазва формата си. Повърхността на продукта не трябва да е прекалено ярка - това може да означава добавяне на багрило.

2. Сгънете парчето

Ако сгънете парче сирене и то се напука, това е показател, че производителят е "овкусил“ сиренето с мляко на прах и палмово масло.

3. Попийте с хартиена салфетка

Това също е достъпен начин за проверка на качеството. Ако след това върху салфетката е останала мазнина, продуктът съдържа растително масло.

4. Осветете с UV лампа

Поставете сиренето под UV лампа. Ако видите жълт цвят, сиренето е натурално. Както отбелязва специалистът, други цветове може да показват, че имате фалшификат в ръцете си.

5. Фокусирайте се върху цената

Естественото, висококачествено сирене не може да струва по-малко от компонентите, от които е направено, actualno.com.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Ива Софиянска омъжи най-малката си сестра
Фурията Денислава стана жури на конкурс за миски
В топ форма, ама не съвсем: Иван Христов обра точките на плажа
Маги Томова и Маги Джанаварова - опасно добра комбинация
Предупредиха ни: Това не се е случвало от почти 23 години
Нова снимка на Камелия показва колко е пораснал синът й


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).