Лекар: Колкото по-ярък е жълтъкът, толкова повече каротеноиди съдържа продуктът

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:30
442
Яйцата съдържат много различни витамини, каза диетологът Олга Кораблева. Специалистът сподели мнението си за последствията от яденето на яйца всеки ден. Според Кораблева яйцата съдържат мазнини и протеини, както и калций, фосфор и лецитин, които подхранват мозъчната тъкан. В допълнение, те съдържат калциферол, който е компонент на витамин D.

Лекарят отбеляза, че колкото по-ярък е жълтъкът, толкова повече каротеноиди съдържа продуктът, които се превръщат във витамин А в тялото.

Диетологът отбеляза, че едно или две яйца за закуска ще помогнат за изграждане на мускулна маса, укрепване на нервната система и отслабване: яйцата съдържат малко калории и са добре наситени. Освен това ежедневната консумация на яйца ще подобри настроението ви, тъй като продуктът е богат на холин, естествено успокоително средство, което укрепва нервната система. Освен това 100 грама варени яйца съдържат около 20 процента от дневната норма на триптофан, който участва в производството на хормона на щастието серотонин.

Здравият човек може да яде до две-три яйца на ден, каза Кораблева. Тя предупреди, че яйцата могат да бъдат алерген и не препоръчва продукта на хора с висок холестерол, панкреатит, проблеми с черния дроб и жлъчния мехур, гастрит, пише zdrave.to.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Глоговски: Само споменът остана за държавата, която някога накара...
Внимавайте с кайсиеви ядки!
Как да се подготвим за парна баня?
Топ 4 храни за възстановяване на енергията
Лесен и ефикасен начин за белене на чесън
Извънредна новина за състоянието на крал Чарлз III


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).