ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Легендарните кръчми: Pizzeria da Michele - пицарията с най-добрата "Маргарита" в света | ||||||
| ||||||
Тяхната тайна? Простота и любов към традицията. Само с две пици в менюто, за да гарантират качество, собствениците търсят вкусовете на миналото повече от сто години. Превъзходните съставки на Campania гарантират качеството: от брашното през моцарелата до маслото – всичко идва от предприемачи, които посвещават работата си на ограничена площ, гарантирайки отлични техники и вкусове. Човекът, който въплъщава, повече или по-малко съзнателно, философията на пицата в Неапол, Микеле Кондуро, е с нисък ръст и скромен произход. Имал остър поглед и палава усмивка, особен човек, особен с характера си, с живота си, но преди всичко с начина, по който работел и възприемал призванието си. Един от синовете му, майсторът пицар Антонио Кондуро, го определя като икона на изкуството на пица. Микеле бил просто "фанатик“ на пицата, както друго от 13-те му деца, Луиджи Кондуро, го определя. Това е Микеле Кондуро, скандалният майстор-готвач на пица, основателят на семейството пицари, които от 1870 г. насам превръщат пицата в крайъгълен камък на живота си. Кажи-речи всички деца на Микеле са минали през пицарията и са се върнали в нея, а Салваторе, Луиджи и Антонио са я поели по-късно, гарантирайки приемствеността на традицията. Заедно тримата братя продължават традицията, предадена от баща им, възприемайки неговите учения възможно най-добре, задълбочавайки изкуството му и поддържайки приемственост. Тримата са запазили онези ценности, които Микеле е издигнал като знаме на своята пица. През 1870 г. семейство Кондуро дава началото на дълга традиция на майстори готвачи на пица в сърцето на централен Неапол. Микеле Кондуро, синът на Салваторе, усъвършенства семейното изкуство, като научава тайнствата му от известните майстори от Торе Анунциата, които били експерти в приготвянето на паста и пица. Микеле отваря първата пицария през 1906 г., където се намира новата сграда на болницата Ascalesi, чието строителство принуждава Микеле да промени местоположението си. Всъщност през 1930 г. пицарията е преместена на сегашното си място на Via Cesare Sersale, определяна от много експерти и журналисти като "свещения храм на пицата“. Оттогава пет поколения майстори готвачи на пица продължават дейността на основателя, зачитайки традицията и запазвайки вярата си с указанията на Микеле, който искал неаполитанска пица само с вкусовете "Маринара“ и "Маргарита“ без добавянето на "папоки“ (т.е. глупости), които променят вкуса и автентичността, познати и ценени в целия свят. Тайната на този траен успех е използването на естествени съставки и използването на древния и доказан метод за втасване на тестото. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Важна новина от "Бургасбус"
17:12 / 27.11.2024
Ето къде няма да има вода днес в Бургас
09:58 / 28.11.2024
Дами попълниха титулярния съдийски състав на Апелативен съд – Бургас
13:48 / 28.11.2024
16 дни ваканция за учениците в Бургас
15:32 / 27.11.2024
Бургас посреща Камиона на добрината на Coca-Cola на 4, 5 и 6 декември
11:44 / 28.11.2024
Катастрофа с двама пострадали на пътя Айтос – Бургас
09:25 / 27.11.2024
Преобразиха това бургаско училище
17:19 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета