Легендарна тв водеща: "Шок и ужас" бе най-трудната ситуация в кариерата ми

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:24 / 19.05.2024
2158
Радинела Бусерска! При някои хора името говори много повече от всяко друго определение – при Радинела Бусерска е точно така. Нейното име е емблема за качествена журналистика, достоверност и професионализъм, а жената зад него е истински огън и магия. Тя е икона на българския екран, но извън него носи със себе си един романтизъм и грация, които много малко жени притежават.

Вече почти 15 години тя информира зрителите на Bulgaria ON AIR за най-важните новини у нас и по света като водещ на Новините ON AIR и с образа си защитава принципите на професията ежедневно. Радинела има 25-годишен стаж в новините и телевизията, като преди Bulgaria ON AIR работи дълги години в Ефир 2 и новините на БНТ. Интересно е, че преди да започне телевизионната си кариера Радинела има опит като актриса в Народния театър "Иван Вазов“. Има интерес и към документалното кино, като зрителите я познават като автор на 6 документални филма за деца в риск. С тях печели три награди от различни телевизионни фестивали.

"Най-трудната екранна ситуация за мен беше, когато избухна войната в Ирак – операцията "Шок и ужас“ през март 2003-а. Бях извикана от вкъщи от моите шефове тогава, помня, бяха ранните часове на денонощието, 3-4 през нощта, тогава започна западната атака над режима на Садам Хюсеин. В студиото бяхме само аз и международният редактор Валери Маринов, монитор с новините на Евронюз и монитор с преките излъчвания на СНН. След няколко часа в ефир – до сутрешния блок, разбрах, че не съм си сбъркала професията. Влязохме с празни листове, на които пишехме само това, което излъчваха чуждите телевизии, и след това го показвахме с картина и превод и в нашия ефир, заедно с "подсказките“ от колегите от нюзрума. Целият екип се справи прекрасно," споделя тя в интервю за сайта Tialoto.bg

"Аз съм си моногамна по принцип, не изневерявам – нито на хората, които обичам, нито на професията, нито на …. червения цвят на косата си. А и съм червенокоса (почти) по природа – баба ми е била с червена коса, като ученичка в Девическата гимназия в Плевен са я карали понякога да я мокри, защото са мислели, че я боядисва – нещо забранено за тогавашните строги нрави в училищата. Но пък е била толкова елегантна с този червен цвят в Париж през годините на Belle Epoque – когато е следвала френска филология в Сорбоната. Не се виждам с друг цвят на косата.", допълва още тя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5972):
07.09.2024 Бившият съпруг на Меган Маркъл, на когото тя разби сърцето, намери голямата си любов
07.09.2024 Майка на 3 деца и транссексуален напират за "Мис силикон"
07.09.2024 За отмъщение? Джей Ло се появи полугола на премиера
07.09.2024 Къци Вапцаров с доста черен хумор: Като умра...
07.09.2024 Известна певица заработвала като танцьорка на пилон в стриптийз клуб
07.09.2024 И тя не издържа и наду джуките
Още новини от Любопитни новини:
Ива Софиянска омъжи най-малката си сестра
Фурията Денислава стана жури на конкурс за миски
В топ форма, ама не съвсем: Иван Христов обра точките на плажа
Маги Томова и Маги Джанаварова - опасно добра комбинация
Предупредиха ни: Това не се е случвало от почти 23 години
Нова снимка на Камелия показва колко е пораснал синът й


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).