Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ларгото оживява на 11 август
Автор: Екип Burgas24.bg 13:38 / 09.08.2011Коментари (1)1514
На 11 август в 10.30 часа кметът Димитър Николов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще прережат лентата на изцяло обновената с европейски средства улица "Александровска". Официалната церемония ще се състои на площада с делфините - на пресечката на ул. "Александровска" с ул. "Граф Игнатиев".

Своеобразен подарък от Община Бургас за всички жители и гости на града ще бъде втората част на откриването - стрийт арт спектакъл "Ларгото оживява в танц на светлина и сенки". То ще започне в 20.30 часа, като по протежение на цялата улица ще бъдат разположени 10 сцени. Първата от тях ще е на площад "Тройката", където Духовият оркестър и мим ще дадат началото на шествие с официално вдигане на завеса. В сцени ще се превърнат пространствата пред кметство Приморие, Компаса, мястото до кафе "Бакарди", площада пред Общината, Часовника, Галерията на Дружеството на художниците. Шоуто ще премине по цялата главната улица, като около 22.30 ч. на площада с делфините ще настъпи неговата кулминация. Там ни очаква огнено шоу, оперна музика, изпъление на любимеца на бургазлии от "Бургас и морето" Георги Дюлгеров и латинотанци. Участници в целия спектакъл са Клуб по художествена гимнастика - Бургас, Брейк клуб "Бляк стайл" и "Форсайт Крю", Куклен театър - Бургас, Студио за атракционно изкуство, "Клуб 75", Балет от Оперно-филхармонично дружество - Бургас, ансамбъл "Странджа"и Клуб по капоейра. За усмивките на малки и големи ще се погрижат мимове, клоуни и циркови артисти.

Ремонтът на главната улица на Бургас обхваща цялостно реконструиране на "Александровска" от площад "Тройката" до площад "Царица Йоана" /до ЖП гара/. Автор на проекта е "Атика Р5", а изпълнител фирма "Трейс". Ремонтът е осъществен по проект на община Бургас, финансиран по ОП "Регионално развитие".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Крайно време беше! След два месеца закъснение ще бъде завършен ремонта на улицата, но за жалост качеството е под всякаква критика. Все пак няма нищо общо със старото покритие от асфалт. Дано всички останали проекти се изпълняват качествено за сметка на не изпълнение на сроковете, което е традиция в Бургас!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: