ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Кралска рецепта за пилешка супа | ||||||
| ||||||
Книгата на 49-годишния Боулс, който е доведен син на крал Чарлз и син на Камила от предишния й брак, излезе преди дни и съдържа 100 рецепти, приготвяни в британския кралски двор в последните векове. Сред тях е и рецепта на ястие, с което самият Том Паркър е израснал - любимата пилешка супа на майка му Камила. Най-често тя я е приготвяла за обяд, макар че Том припомня, че крал Чарлз е известен с това, че не обядва. Ето и рецептата, публикувана и на сайта на People. Пилешката супа на Камила 6 чаши домашен пилешки бульон 1 средно голям картоф, нарязан на кубчета 2 обезкостени пилешки бутчета без кожа, нарязани на дребно 1 голям морков, нарязан на кубчета 1 голям стрък целина, нарязан на кубчета 4 чаши накълцано на дребно савойско зеле сокът от един лимон сол черен пипер лют сос (по желание) накълцани пресни зеленчуци за сервиране (по желание) настърган пармезан за сервиране Оставяме бульонът да кипне в голяма тенджера, след което намаляваме температурата и варим около 15 минути. Добавяме картофите, пилето, моркова и целината и оставяме да къкри на средно ниска температура, като разбъркваме от време на време, докато зеленчуците и месото се сварят. Добавяме зелето и оставяме още около минута да ври, докато и то омекне, предава lifestyle.bg. Сваляме от огъня и добавяме лимоновия сок, сол, черен пипер и лют сос по желание. Сервираме пилешката супа в купички, като поръсваме с пармезан и пресни зеленчуци. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Продължава обновяването на тази бургаска улица
09:34 / 05.11.2024
Днес ще има взривове в Бургас
05:00 / 05.11.2024
Закопчаха 2 сестри за наркотици в Бургас
09:39 / 06.11.2024
Чудесни новини от УМБАЛ Бургас
15:04 / 05.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета