Консумацията на ядки при бременност предпазва децата от алергии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
07:47 / 26.12.2013
588
Много по-малка е вероятността децата да развият алергия към ядките, ако майките им са консумирали ядки по време на бременността. Това показва последно проучване, проведено сред 8000 деца и техните майки. Досега се смяташе, че консумацията на ядки по време на бременност не е полезна.

Проучването обаче показва, че не трябва да се избягва яденето на ядки, но и не трябва да се прекалява. Съветите на учените са бременните жени да хапват орехи, бадеми, фъстъци, кашу, лешници. Смята се, че по този начин, те ще предпазят децата си от бъдещи алергии. Освен това ядките са част от здравословната диета на младите майки, тъй като съдържат полезни вещества, напомнят специалистите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Камелия: На мен ми изглеждаше като скеч между двамата. Нямаше да ...
Направо неузнаваем: Никога не сте виждали Геро толкова слаб и рус...
Покупката на ананас или маруля се приема за открита покана за фли...
Кои са храните с най-високо съдържание на протеин?
Кои храни благоприятстват мозъчната функция
Есенните бебета имат свои уникални особености


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).