Консумацията на тези подправки прави чудеса с организма ни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:15
204
Освен че добавят вкус и аромат към храната, някои подправки имат и свойството да повишават ефективността на тялото при изгарянето на мазнини. Затова и консумацията им е допълнителен начин да стимулираме метаболизма си и така да подпомогнем не само контролирането на килограмите, но и цялостното си здраве.

Ето четири подправки, които имат този благоприятен ефект и можем да добавяме в закуската, обяда и вечерята си.

Шафран

Шафранът помага за регулирането на теглото, като намалява апетита, което съответно предотвратява преяждането и насърчава по-балансирано хранене. Освен това той съдържа антиоксиданти, които подпомагат метаболитното здраве.

Друга, по-неочаквана полза от тази скъпа и ценена подправка е, че също така може да подобри настроението и съответно да намали свързаното със стреса преяждане.

Индийско орехче

Индийското орехче съдържа миристицин и други съединения, за които е установено, че подпомагат храносмилането, като стимулират храносмилателните ензими. А когато имаме по-добро храносмилане, тялото ни разгражда храната по-ефективно, подпомагайки метаболитните процеси, пише lifestyle.bg.

Наред с това, етеричните масла на индийското орехче благоприятстват детоксикацията, което също допринася за метаболитното здраве.

Черен пипер

Черният пипер съдържа пиперин, който подобрява метаболитните показатели, като повишава способността на тялото да изгаря калории и мазнини.

Той също така насърчава и усвояването на хранителни вещества от други храни и подправки. Сред тях са куркуминът от куркумата, който допълнително подпомага метаболизма.

Джинджифил

Джинджифилът подпомага за забързването на метаболизма, благодарение на термогенните си свойства.

Тази подправка съдържа съединения като гингерол и шогаол, които повишават температурата на тялото и стимулират изгарянето на мазнини. Наред с това и цялостно подпомага храносмилането, пише She Finds.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
5,6 млрд. лева е дефицитът, с който официално сме приключили 2023...
Лена кръсти малката Деа
Латекс или тапети?
Много успехи и финансов триумф за 3 зодии през есента
Голямо признание за Мария Бакалова
Гала втрещи с изказване за новата панелистка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).