Кои са най-важните неща при приготвянето на курбан чорба?
Sofia24.bg ще ви разкаже за курбан чорбата, която е сред най-традиционните супи у нас. Прави се при честването на лични или обществени празници, като често се приготвя в голям казан. Има най-различни рецепти, но типичната се приготвя от агнешко месо, агнешки дреболии, кромид лук, сладки и люти чушки, моркови, домати, яйца, ориз, магданоз, джоджен, черен пипер, червен пипер, сол.
Курбан чорба може да се приготви от телешко, пилешко и свинско. Има нещо задължително обаче за курбан чорбата. Независимо дали правите агнешка, телешка или пилешка, подправките са много важни, като абсолютно задължително е да прибавите джоджен.
Другото типично нещо за курбан чорбата са пресечените яйца. Те се разбиват в отделен съд и се изсипват във врящата гозба, като добавянето им става през сито или гевгир, за да се получат "конци“ в чорбата (поради пресичането на яйцата в горещата супа).
Важно е в същия момент супата да се бърка в една посока с помощта на черпак.