Кои са най-важните неща при приготвянето на курбан чорба?

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
13:12 / 12.02.2024
1018
Sofia24.bg ще ви разкаже за курбан чорбата, която е сред най-традиционните супи у нас. Прави се при честването на лични или обществени празници, като често се приготвя в голям казан. Има най-различни рецепти, но типичната се приготвя от агнешко месо, агнешки дреболии, кромид лук, сладки и люти чушки, моркови, домати, яйца, ориз, магданоз, джоджен, черен пипер, червен пипер, сол.

Курбан чорба може да се приготви от  телешко, пилешко и свинско. Има нещо задължително обаче за курбан чорбата. Независимо дали правите агнешка, телешка или пилешка, подправките са много важни, като абсолютно задължително е да прибавите джоджен.

Другото типично нещо за курбан чорбата са пресечените яйца. Те се разбиват в отделен съд и се изсипват във врящата гозба, като добавянето им става през сито или гевгир, за да се получат "конци“ в чорбата (поради пресичането на яйцата в горещата супа).

Важно е в същия момент супата да се бърка в една посока с помощта на черпак.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ива Софиянска омъжи най-малката си сестра
Фурията Денислава стана жури на конкурс за миски
В топ форма, ама не съвсем: Иван Христов обра точките на плажа
Маги Томова и Маги Джанаварова - опасно добра комбинация
Предупредиха ни: Това не се е случвало от почти 23 години
Нова снимка на Камелия показва колко е пораснал синът й


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).