Кои богаташи притежават най-скъпите яхти в света?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:29 / 24.07.2024
1762
С хеликоптерни площадки, спа центрове, плувни басейни на борда, кина и други, най-големите яхти в света могат лесно да засенчат вашите бляскави петзвездни хотели. Но всички тези яхти са нещо повече от емблема на богатство; тези плавателни съдове са постижения в експертното инженерство и дизайн. И тези луксозни яхти не са собственост на който и да е, а на едни от най-богатите и влиятелни хора в света.

Сред най-новите попълнения на богаташки яхти е тази, която Амансио Ортега, основателят на Zara, трябва да получи този месец. Хибридната електрическа суперяхта Drizzle е на стойност 300 милиона долара този месец. 301-футовата яхта е първата яхта на Feadship, която има пълно обозначение за хибриден електрически клас и разполага с 1 MW батерия. Ортега, 88-годишен испански милиардер, притежава 59% от Inditex, най-големият търговец на дрехи в света.

Най-скъпата яхта в света към момента е History Supreme. Цената й е 4,8 милиарда долара. Украсена е със 100 000 килограма масивно злато и платина. Корабът принадлежи на малайзийския бизнесмен Робърт Куок и това е най-скъпата яхта в света. По отношение на дизайна, History Supreme има елегантен твърд покрив, а интериорът лъха от лукс. Една от стените в главния апартамент е изградена от тъмен метеоритен камък, на борда има истинска кост на T-Rex, пише sothebysrealty.co.uk, цитиран от bTV. Олигархът Роман Абрамович е известен с много неща, но в наши дни е по-известен като собственик на една от най-големите частни яхти в света. 

За разлика от доста помпозния позлатен History Supreme, 162-метровият Eclipse на Абрамович е подобен на военен танк на вода. Тази яхта за милиарди долари разполага с усъвършенствана противоракетна система, бронирани прозорци и интелигентна лазерна технология, която блокира нежеланите обективи на камерата на папараците. 

На борда има 24 каюти, два плувни басейна (единият от които се превръща в дансинг), дискотека и дори мини-подводница, която се потапя до 160 фута – характеристика, подходяща за истинските любители на океана. Тази прекрасна яхта е изработена от известни немски производители на кораби Blohm+Voss и струва 1,5 милиарда долара.

Елегантната естетика се среща с прецизно немско инженерство на противоречивата Шехерезада. Тази суперяхта на стойност 700 милиона долара е една от най-дългите моторни яхти в света, чиято дължина достига 140 метра. Ако Eclipse на Абрамович е военен танк в открито море, Шехерезада е дворец на удоволствията. 

Гостите на тази суперяхта могат да се насладят на парна турска баня, камера за криотерапия, стая за хидромасаж и сауна, обещаващи сериозно подмладяване. В истинска демонстрация на изобилие от богатство, баните на Шехерезада са позлатени, а в един от VIP апартаментите има пиано. Колкото и разкошни да са тези удобства, яхтата е извън експлоатация от 2022 г., след като италианските власти я конфискуваха. Собственикът на яхтата все още остава загадка.

Основателят на Amazon Джеф Безос е фигурата в поп културата на супербогатите и неговата яхта е всичко, което бихте очаквали от човек, похарчил 5,5 милиарда долара за пътуване до космоса. Неговата 127-метрова ветроходна яхта, наречена The Koru, е най-високата в света и има три мачти, извисяващи се на 230 фута – приблизително същата височина като Биг Бен. 

На борда на The Koru има всички аксесоари, подходящи за милиардери, като най-модерно кино, салон, джакузита, фитнес зала, два басейна и най-известната дървена скулптура, изобразяваща скандинавската богиня Фрея. Цената на яхтата е 500 милиона долара.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Култов сериал се завръща
Над 3000 нови думи има в българския език
Слави трябва да почерпи днес
Съвети как да спасим дрехите си от молците
Проблеми за едни, щастие за други. Ето какво вещаят звездите за д...
Гери Малкоданска се завръща с нов тв проект


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).