Кметът подарява икона и кошница с плодове на столетница

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:10 / 29.01.2009
1219
Само след два дни баба Вълкана, която от 63 години работи и живее в Бургас, ще отпразнува своя 100 - годишен юбилей. Поздравления за забележителната годишнина, икона и кошница с много плодове столетницата ще получи от името на кмета на Община Бургас Димитър Николов.

Вълкана Димова Райкова е родена на 1 февруари 1909 година в с. Горска поляна, Ямболски окръг. Тя е едно от четирите деца, които родителите й отглеждат в недоимък, но с разбирателство и любов. На 18 години Вълкана се задомява и отглежда заварения си син и още две деца.

През 1946 година семейството се заселва в Бургас. 11 години по-късно Вълкана, която тогава е на 48 годишна възраст, остава вдовица. Възпитава децата си в скромност, трудолюбие и почит към Бога. Самата тя до ден-днешен спазва всички пости и започва, и завършва всеки ден с молитва.

Днес тя е щастлива жена в златна възраст, която се радва на своите 3 деца, 6 внуци, 11 правнуци и 5 пра-правнучета. Столетницата винаги посреща гостите с усмивка, в добро здраве и изненадващо за годините си не използва никакви лекарства.

В чест на щастливия повод тя кани всички свои приятели на 01 февруари /неделя/ от 13.00 часа в ресторант „Теньовата къща" в ж.к. „Славейков" на чаша вино и тържествен обяд.
Баба Вълкана споделя, че не знае рецептата за дълголетие, но е убедена, че щастието ще ни споходи само, ако доброто в хората победи злото.

С навършването на стотния си рожден ден „избраницата на съдбата" ще опровергае тезата, че условията в Бургас не са благоприятни за дълъг и здравословен начин на живот.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...
Мон Дьо разказва за трудностите, през които е преминал
Роднина обрал Софи Маринова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).