Кен Хенсли: Празникът July Morning да стане национален празник

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:47 / 01.07.2009
662
Празникът на свободния дух July Morning да стане национален празник в България предложи създателят на песента Кен Хенсли в Бургас. Хенсли пристигна в морския град заради първото юлско утро и бе посрещнат от хиляди фенове часове преди изгрева, за да изпълни любимите на поколения незабравими хитове.

Хенсли и група Сънрайз се събраха за първия July Morning с концерт в Бургас. Часове преди него за Календар великият музикант от "Юрая хийп" се обърна към хората с послание:

"Грижете се един за друг и не докосвайте дрогата, аз съм против това хората да взимат наркотици, самият аз 15 години от живота си бях подвластен на кокаина и знам каква сериозна е вредата от него", заяви Хенсли.

Музикантът призова всеки, който желае посрещането на изгрева да се превърне в национален празник да сложи своя подпис на петиция инициирана от група "Сънрайз" и подкрепена от него самия. След повече от 38 години идеята за Джулая е по-жива от всякога. Тя е един вид бягство от всекидневните трудности и ограничения. Тя е и протест срещу бариерите и се явява пълно освобождаване на личността.

"В Бургас слънцето изгрява най-красиво, защото Бургас е най-красивия град и тук е най-красивото крайбрежие", разказа Таня минути след изгрева на слънцето.

"Всеки път емоцията е различна, завладяваща. Това е петият изгрев в живота ми", допълва още тя.
За втора поредна година община Бургас организира July Morning и обещава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).