"Кармен" се завръща на бургаска сцена

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:13 / 24.03.2009
788
Култовата опера "Кармен" от Жорж Бизе по едноименната новела на Проспер Мериме се завръща на бургаска сцена, в съвършено нов и оригинален прочит. Постановката е дело на режисьорката Майя Славчева, спектакълът е под диригентската палка на Иван Кожухаров.

Две големи оперни певици ще изпълнят водещите партии в произведението - в образа на огнената циганка Кармен зрителите ще видят Олга Михайлова-Динова, а Микаела ще изиграе Веселина Василева.

"Това е едно от необходимите заглавия в репертоара на един театър, с което продължаваме концепцията да показваме на публиката разнообразни и популярни произведения", каза директорът на Оперно-филхармоничното дружество (ОФД) в Бургас Александър Текелиев.

"Кармен" е едно от върховите постижения в цялата френска музика. Премиерата на операта се състояла на 3 март 1875 г. в Париж - една година след написването на творбата. Първото представяне пред публика е провал, а композиторът е обвинен в безнравственост. Само няколко месеца по-късно във Виена Бизе е реабилитиран, а "Кармен" е приета като изключително събитие.

В Бургас премиерата на "Кармен" ще бъде на 25 март (сряда) и 26 март (четвъртък) от 19.00 часа в зала "Опера".


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).