Какво слагат на Великденската трапеза християните по света

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:09 / 01.05.2016
1509
В България Великден се посреща с боядисани яйца, козунаци и печено агнешко месо, но в различните страни великденската трапеза е различна. На повечето места обаче се месят обредни хлябове.

В Гърция например се месят подобни на козунаци питки, но те не са толкова сладки, в тях се слагат и от великденските яйца, обяснява ПР експертката Мадлен Христозова.

В Мексико обредните хлябове се замесват с подправки, карамфил и сирине, а в Германия пък на Велики четвъртък, който се нарича Зелен четвъртък, се ядат зелени храни.

В Грузия, която е първта страна приела християнството като държавна религия, на Великден се прави Великденска торта, която се носи за освещаване в църквата.

Каквато и да е трапезата, е важно на Великден да се събере цялото семейство и това правило се спазва навсякъде по света.


Виж коментарите (1)

Още по темата (66):
21.05.2016 Пловдивският митрополит Николай защити зарята за Великден
03.05.2016 Хотелиерите по Черноморието доволни от туристопотока по Великден
03.05.2016 Няма прекалили с агнешко и питиета бургазлии по Великден
02.05.2016 Продължават проверките в търговските обекти по празниците
02.05.2016 Изнасят чудотворната икона от Бачковския манастир
02.05.2016 Започва голямото завръщане след почивните дни по Великден
Още новини от Любопитни новини:
Приятелката на Гого проговори за Ванеса
Златните халки са опасни за мъжете? 
Дрейк заведе дело срещу Universal Music и Spotify заради Кендрик ...
Рецептата на един от най-известните народни лечители срещу лошия ...
Призна си
Не изхвърляйте сока от киселите краставички


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).