Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какво ни очаква в спорта през идващата година?
Автор: Екип Burgas24.bg 12:17 / 22.01.2024Коментари (0)1297
©
Футболните фенове доволно потриват ръце, тъй като мачовете от големите европейски турнири по футбол се завръщат след кратка зимна пауза. Светът на спорта обаче ще предложи доста повече през 2024 г. отвъд традиционните футболни дербита.

С оглед на богатия спортен календар през тази година възможностите за поставяне на бет са всевъзможни, а феновете, които са уверени в своите умения да анализират и предсказват изходите от любимите се спортни събития, могат да се възползват от betano промо код, с който получават бонус към първоначалния си депозит.

Януари

Календарът със спортни събития за 2024 започна с едно от най-престижните тенис съревнования - Откритото първенство на Австралия, което протича между 7 - 28 Януари на Мелбърн Парк. Финалът при мъжете и жените е на 28 януари, а 3 дни по-рано - на 25 януари, е финалът при двойките.

Февруари

Февруари ще даде начало на едно от най-очакванията събития за ръгби феновете - Шампионата на шестте нации. Първата среща е между Франция и Ирландия на 2 февруари на Stade Vélodrome в Марсилия, а последният двубой изправя французите срещу Англия на 16 март на Parc Olympique Lyonnais в Десин-Шарпю.

Първите месеци на годината ще предоставят изключителна тръпка и за феновете на американските спортове.

На Allegiant Stadium в Лас Вегас на 11 февруари ще се проведе най-реномираното събитие в американския футбол - Super Bowl LVIII. Петдесетиседмото издание на топ противопоставянето в американския футбол ще определи най-добрия отбор измежду победителите от двете основни професионални асоциации по американски футбол в Щатите. Традиционно Супербол предлага страхотно шоу, а тази година за настроените на зрителите по време на полувремето ще се грижи популярният R&B изпълнител Ъшър.

Точно седеми дни по-късно ще има и нещо за почитателите на скоростните спортове. На 18 февруари в Дайтона Бийч, Флорида ще се състои ежегодното състезание от NASCAR Daytona 500.

В същия ден е и Мачът на звездите на NBA, като звездната среща ще бъде домакинствано от State Farm Stadium във Финикс, Аризона. Подобно на Супербол, NBA All-Start мачът противопоставя две конференции - Източната срещу Западната, с тази разлика, че Мачът на звездите е между комбинирани отбори от най-добрите играчи от NBA за сезона. До момента представителите на Запада са печелили 29 пъти, докато опонентите им от Изтока могат да се похвалят с цели 37 триумфа.

Март

След загрявката с Дайтона 500 през февруари любителите на високите скорости ще гледат се нетърпение към 2 март, когато започва първия кръг от Световния шампионат на Формула 1 за 2024. Началното състезание е на пистата в Бахрейн, където Маркс Верстапен и неговият Red Bull Racing-Honda, ще получат първата възможност за сезона да защитят шампионските си титли при, съответно, състезателите и конструкторите.

Погледът към спортовете Отвъд Океана продължава и през март, като на 22-я ден от месеца започва пролетната подготовка в Major Baseball League - топ лигата по бейзбол в САЩ. Първата среща ще е между Los Angeles Dodgers и San Diego Padres, а тази година началото на редовния сезон - на 20 март, ще е исторически. Причината е, че първият мач ще се проведе в Сеул - столицата на Южна Корея, като това ще е първата MLB среща домакинствана в страната.

И още: ЕВРО и Олимпиада

В края на март ще са изминали едва три месеца от годината, а светът на спорта ще е предложил толкова много. Списъкът с очаквани спортни събития далеч не е изчерпан, като докрая на годината предстоят още редица важни атлетични съревнования.

През март ще се състои също Открито първенство по тенис от Indian Wells, както и Откритото първенство на Маями. Април ще покаже Мастърс турнира по голф, който ще се проведе в Аугуста, Джорджия, а в края на месеца започва Открития турнир на Мадрид по тенис.

Няма как да забравим и за месец юни, когато на 14-и започва Европейското първенство по футбол в Германия. През юли пък предстои турнирът Уимбълдън и Мачът на звездите на американската бейзболна лига MLB. В края на юли пък започват Олимпийските игри в Париж, а краят на август ще даде началото на US Open.

Видимо е, че 2024 ще бъде голяма година за спорта. Освен редовните ежегодни спортни турнири, ще станем свидетели и на не едно, а цели две от най-очакваните по цял свят атлетични събития - ЕВРО турнирът по футбол и летните олимпийски игри.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: