Как се правят захаросани боровинки?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:33 / 09.12.2024
1799
Пригответе се да жадувате за тези захаросани боровинки през цялата Коледа.

Празничните традиции изобилстват през това време на годината. Някои са културни коледни традиции, предавани от нашите баби и дядовци и прабаби. 

Какво представляват захаросаните боровинки?

Известни също като захаросани червени боровинки  тези възхитителни малки сфери са невероятно популярни в Русия и са били много преди съветските времена. Въпреки че са родени в Северна Америка, червените боровинки са изобилни и в северните региони на Русия. Руснаците често използват плодовете в алкохол, конфитюри, чайове и множество други вкусни рецепти с червени боровинки .

Захаросаните боровинки бяха по-трудни за намиране преди много време, но сега те могат лесно да бъдат направени в собствената ви кухня, пише tasteofhome.com.

Как се правят захаросани боровинки?

Тази рецепта идва от потребителя на TikTok @cookiterica , която сподели оригиналната рецепта на руската си баба.

Започнете, като изплакнете торба със сурови боровинки и ги поставите в голяма купа. Напълнете купата с равни части просеко и портокалов сок, след това покрийте купата и оставете да престои в хладилника за няколко часа. След това прехвърлете червените боровинки от течността в нов по-голям съд (за предпочитане с капак). Изцедете колкото можете повече течност, но не ги изсушавайте. Можете да използвате остатъците от просеко и портокалов сок в мимоза от червени боровинки .

След като се прехвърлят, изсипете върху боровинките половин торбичка (или повече) сладкарска захар. Уверете се, че сте добавили достатъчно, за да покриете напълно всяко зрънце! Поставете капака на контейнера и разклатете, разклатете, разклатете!

Когато вашите боровинки са покрити, разпределете ги равномерно върху тава за печене и ги поставете във фурната за пет до седем минути при 200°. След изпичане ги оставете да престоят поне 12 часа в хладилника. След като се охладят, извадете ги и се насладете!

Виж коментарите (0)

Още по темата (194):
27.12.2024 Д-р Монев: Вредно е редовното ядене на малки количества храна през целия
ден
27.12.2024 Проф. Байкова: По празниците се държим сякаш храната няма калории - това е националната нагласа на българите
27.12.2024 Лекар каза какво да направим преди да седнем на трапезата и защо е важно да не гладуваме преди празниците
27.12.2024 Наша банка изпрати съобщение до клиентите си
27.12.2024 Лекари предупреждават за фойерверките: Разкъсни рани, изгаряния на клепачите, остра звукова травма
27.12.2024 Защо празнуваме Нова година на 1 януари?
Още новини от Любопитни новини:
Защо празнуваме Нова година на 1 януари?
Борим вирусните инфекции, настинките и грипа с няколко прости стъ...
Без задръжки в "Ергенът: Любов в рая"
Какво не трябва да оставяме в колата през студените месеци от год...
Карането на ски увеличава хормоните на радостта 
Кристофър Нолан подготвя следващия си голям филм


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).