ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да сварим яйцата за Великден без да се напукат? | ||||||
| ||||||
Често с желанието си да имаме богата трапеза и широк избор от декорирани великденски яйца, приготвяме повече яйца, отколкото бихме могли да изядем или раздадем на познати. За да удължите годността на царят на великденската трапеза - яйцето, трябва да го предпазите от напукване. Яйцата, чиито черупки са се напукали при варенето, трябва да бъдат консумирани възможно най-бързо, защото срокът им на годност е изключително кратък. Важно е да не започнете да варите яйцата, ако те са директно извадени от хладилника. Добре е 30 минути преди варене те да бъдат извадени от хладилника, тъй като е необходимо да се затоплят до стайна температура. Изключително важно е да ги варите на слаб огън за от 5 до 8 минути. Някой домакини използват и допълнителни "трикове", за да предпазят максимално яйцата при варене. Такива например са добавянето на сол във водата или запълването на празното пространството в тенджерата с кърпа, за да не се удрят яйцата в стените й. |
Още по темата: | общо новини по темата: 168 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Откриха изчезналата Биляна мъртва!
14:46 / 16.10.2024
Приятелка на Биляна с разтърсващ разказ за последните минути от живота й
16:18 / 16.10.2024
Починалата Биляна - съпруга на престижен съдия по футбол
22:03 / 16.10.2024
Meteo Balkas би алармата
13:31 / 17.10.2024
Има достатъчно дърва за огрев в Бургаско, търсенето е слабо
09:47 / 16.10.2024
Важни съвети, ако имате среща с нилската водоплавка
10:09 / 16.10.2024
Температурите падат драстично
13:51 / 16.10.2024
Абонамент
Анкета