Изкуственият интелект използва гласове на знаменитости

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:53 / 06.08.2024
1139
Миналата есен Meta обяви AI chatbots на собствения си търговски панаир Connect, които бяха базирани на различни знаменитости. Снууп Дог, Парис Хилтън, спортисти, инфлуенсъри и много други трябваше да служат като помощници на изкуствения интелект. Очевидно обаче "изкуствените" знаменитости не са имали успех. Но сега Meta отново преговаря с известни личности за лицензиране на техните гласове.

Съобщава се, че Meta разговаря с актьорите Джуди Денч и Кийгън-Майкъл Кий и американския рапър Акуафина. Водят се също така преговори с всички големи агенции в Холивуд, които работят със звезди. За правата върху гласовете трябва да бъдат платени милиони щатски долари. Не е ясно защо Meta иска да предложи гласове на знаменитости вместо чатботове с привкус на звездите. Гласовете трябва да бъдат интегрирани във всички продукти на Meta AI, т.е. Instagram, Facebook, WhatsApp и умните очила на Meta от Ray Ban. В последния вариант изкуственият интелект може да бъде достъпен чрез гласово въвеждане - така че гласовете биха били очевиден избор тук.

Очаква се Meta да представи нови разработки в областта на изкуствения интелект и преди всичко Meta AI, включително AI гласове на Connect през септември, пишат от Heise online.

Само преди няколко дни Meta обяви, че потребителите ще могат да създават свои собствени AI герои в AI Studio. Изглежда, че целевата група са влиятелни лица, които могат да отговарят на въпросите на своите последователи чрез изкуствени асистенти и по този начин да улеснят собствената си работа. Персонализираният изкуствен интелект обаче отново е достъпен само в САЩ.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
13.09.2024 Кухнята на бъдещето: Как известен сладкар от Милано прави сладолед с помощта на изкуствен интелект?
06.09.2024 YouTube подготвя инструменти за откриване на фалшиво аудио и видеоклипове, създадени от ИИ
14.08.2024 Видео, изцяло създадено от изкуствен интелект, вече е факт
19.07.2024 Вредите от глобалния IT срив се измерват в милиарди
Още новини от Любопитни новини:
Малвина успя да надвие мъж в "Игри на волята"
Невена Цонева и Венелин Венков омъжиха дъщеря си
Звезди застават до Флорина в "Колко ми даваш"
Фенове на Глория се чудят защо е сложила прилепнала рокля с този ...
Огромни неприятности за Майли Сайръс
Чушките са идеални за отслабване


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).