Издадоха подробности и тайни кадри от филма за Гунди

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
22:17 / 15.05.2024
1509
Иван и Андрей използваха шоуто си в Youtube, за да разкрият нови детайли около най-мащабната филмова продукция у нас "Гунди-легенда за любовта“. Непоказвани снимки и видеа, както и лични такива от телефоните на двамата продуценти видяха бял свят в "Иван и Андрей НЕофишъл“.  

"Над 5 години подготовка на сценария. Около година преподготовка за снимки. Около 70 снимачни дни. Над година следснимачен труд за монтаж, звук, музика, компютърна анимация (да правилно чухте - компютърна анимация. ) Около 600 човека екип. В това число, над 150 човека кастинг. Най-скъпото нещо в киното са масовите сцени, които се заснемат на голямо пространство – наричаме ги мащабни кадри. Даваме като пример "Хан Аспарух“, защото там участват 16 хиляди души актьори и масовка, 1200 коня и т. н. Представете си например бойните сцени, в които се снимат стотици хора, всичките облечени и гримирани като за бой преди 13 века. Става дума за огромна, сложна организация и ресурси, а само една такава сцена може да се снима дни наред. Всичко това е адски скъпо.“ -разкрива Андрей Арнаудов.

"Във филма за Гунди няма 16 000 човека масовка, защото в 21 век тези неща се правят със специални ефекти, но и те струват майка си и баща си… Бюджетът е огромен, защото не може да има компромис с качеството и всеки детайл трябва да е изпипан. Например, нает е цял екип, който няколко месеца да работи (и даже в този момент все още работи) върху специалните ефекти и мащабните сцени с публика и стадиони. Ние буквално ги строим наново с компютърна анимация, защото някои от тези стадиони са руини.“ – разказва Иван Христов.

Двамата разкриват, че са избрали да направят филм за Гунди, не защото са левскари, а защото Георги Аспарухов е национална икона, обединител на нацията и е много повече от легенда на един футболен отбор. Избрахме го, защото Гунди е част от най-новата история на България, и защото такива имена трябва да останат във вечния пантеон на славата, а вместо това са заплашени от забрава, пише HotArena.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5974):
10.09.2024 12 години заедно, 4 деца, а любовта им е като по филмите
09.09.2024 Георги Тошев призна за Натали Трифонова, шефовете на bTV го спънали
07.09.2024 Бившият съпруг на Меган Маркъл, на когото тя разби сърцето, намери голямата си любов
07.09.2024 Майка на 3 деца и транссексуален напират за "Мис силикон"
07.09.2024 За отмъщение? Джей Ло се появи полугола на премиера
07.09.2024 Къци Вапцаров с доста черен хумор: Като умра...
Още новини от Любопитни новини:
Колорит, адреналин и спиращи дъха "Игри на волята"
Представителите на тези зодии ще се радват на пълни джобове
Пръска сексапил и красота след раздялата
Вижте снимка на Натали Трифонова от първия й учебен ден
Какво беше училището по време на соца?
Днес един от най-популярните у нас американски актьори празнува р...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).