Италианската оперна звезда Фабио Армилиато пристига за турнето "Кантанго" в Бургас

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
09:44
213
Италианската оперна звезда Фабио Армилиато пристига за турнето "Кантанго" със Симфониета-Враца

В сензационния музикален проект са вплетени по блестящ начин емоцията на тангото и красивата италианската традиция на белкантото.

Турнето в България на "Кантанго“ започва от София на 24 Октомври от 19.00ч. в "Театро отсам канала". Билети на касата в залата, тел.: +359894454543, онлайн на: https://theatroart.bg/program/94 и Грабо.

На 25.10 "Кантанго“ гостува в Ямбол, 29.10 - Бургас, 30.10 – Поморие, 31.10 – Сливен. На 1 ноември концертите приключват във Враца, където "Кантанго“ ще бъде представен повторно, за да могат още почитатели да видят италианските звездни музиканти и да чуят вълнуващата музика от Тито Скипа до Карлос Гардел.

"Кантанго“ е с участието на: Фабио Армилиато (тенор), Фабрицио Моката (пиано), Стоян Караиванов (бандонеон), Цветана Горкиева (актриса) и Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов.

Фабио Армилиато e един от най-изтъкнатите съвременни тенори на световната оперна сцена, който се откроява с прекрасен глас, висок регистър, изключителна музикалност, впечатляващо артистично присъствие и не на последно място – харизма. Стремителната му кариера преминава през най-престижните оперни театри, като Метрополитън опера, Миланската скала, Парижката опера, Teatro Real в Мадрид, Операта в Сан Франциско, Виенската Щатсопера и др. Жъне световен успех с ролята на Кавароди от "Тоска“ в Арена ди Верона, Teatro Real в Мадрид, Римската опера, също в Миланската скала под диригентството на Лорин Маазел и в Ковънг Гардън, под диригентството на Антонио Папано. Широка популярност носи на Фабио Армилиато участието му във филма на Уди Алън "На Рим с любов“, където той се снима, заедно с Алек Болдуин, Пенелопе Крус и други именити актьори.

"Създадох този проект с идеята да покажа хронологията в развитието на модерното танго пеене от Тито Скипа до Карлос Гардел. Живял дълго време в Буенос Айрес, италианският певец и композитор Тито Скипа, е бил влюбен в аржентинското танго. Тази своя любов той предал и на ученика си Карлос Гардел, който мечтаел да стане прочут оперен певец. Поддържал приятелства с оперни величия като Енрико Карузо, Тита Руфо, Артуро Тосканини и т.н., но не успял да стане оперна звезда, не бил надарен със силен глас. Тогава Тито Скипа му предложил да се посвети на тангото и Карлос Гардел наистина започнал да пее танго, но в италианския стил белканто.

И този обрат променя историята на тангото... При това доста чувствително. Певците свалят опърпаното пончо на гаучото и обличат изискан фрак, за да излязат на сцената и да разкрият, при това с подчертан артистизъм, дълбоката поетичност на чувствените танго ритми.

"Кантанго“ – от итал. cantare – пея, проследява именно тази тясна връзка между тангото и оперното пеене. Като на филмова лента рециталът връща назад във времето, когато се заражда тангото. Тангото, което благодарение на операта става такова, каквото днес го познаваме. И обичаме“ - споделя италианската оперна звезда Фабио Армилиато.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
На 62 изглежда зашеметяващо
Джъстин Тимбърлейк разочарова феновете си
Влакове, в които можете да купонясвате, докато пътувате
Любим глас от дублажа става на 67
Деян Донков вече не скърби за Радина
Какво вещае хороскопът за днешния ден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).