Интересно предложение за вкусни яйца от Шеф Джулиян

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
08:48 / 27.05.2024
1283
Тази седмица в рубриката "Денят като гозба“ на "Фокус" своите рецепти представя Шеф Джулиян. Той се занимава от 21 години с фокуси, с илюзионно изкуство и е бил ученик на великия Астор. Шеф Джулиян има втората по големина колекция от български илюзионен реквизит. От 5 месеца е шеф-готвач на изискания ресторант Нест.

Днешното предложение на шеф Джулиян е любима рецепта за яйца, която обичат да хпават за вечеря заедно с жена му.

Как приготвяте яйцата за вечеря?

"Ние си ги приготвим с чоризо, лук и чери домати и българско сирене, винаги българско сирене. Много обичаме" казва той.

Каква е последователността на вашата рецепта?

Чоризото се реже, който както му харесва. Примерно те се продават на наденички – една или две наденички, според зависи. Една наденичка горе-долу е за един човек. Реже се чоризото на шайби, една глава лук, пак на полумесеци. Това нещо се запържва всичкото.

Добовяме ли още нещо? 

"Скилидка чесън. Когато чоризото си пусне аромата, овкусява лука доста приятно. Когато това е готово - слагат се чери домати и малко домати от консерва, съвсем малко от соса, колкото да си пуснат. Овкусява се със сол, пипер. Чукат се шест яйца, примерно на две наденички с шест яйца. Това се разбърква и яйцата се слагат съвсем за малко вътре във фурната пак. Става невероятно!", казва кулинарят.

"Както е тиганът от котлона, с все тигана го пъхате вътре във фурната. Да стане като запеканка. Просто се разбъркват, да хванат малко яйцата и се пъха в загрята фурна на 200 градуса за около 5-10 минути, да се да сготвят. И отгоре вече, като се изкара от фурната, се поръсва сирене, магданоз – тук зелените подправки пак са до вкус", пояснява той.

Това е много лесно, вкусно наистина. Който обича чоризо, малко по-пикантно, и лук – става уникално.

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
13.07.2024 Уникална здравословна салата за летните дни, която лесно можете да си приготвите вкъщи
18.05.2024 Вкусна рецепта за бъркани яйца с лапад и овче сирене
16.05.2024 Много интересна родопска рецепта за вечеря
15.05.2024 Ето я любимата рецептата за вкусна паста на шеф Владислав Пенов
08.04.2024 Вижте рецептата за вкусно пиле със сметана и броколи
05.04.2024 Уникална рецепта за маскарпоне!
Още новини от Любопитни новини:
Честото изправяне на коса увеличава риска от рак
Какво е бронирано кафе и защо хората го пият?
Ивонне със скандални разкрития за Марио
Дъщерята на Ахмед Доган закъса
Противоречивата чорба – за едни е любимо ястие, други потръпват с...
Делян Пеевски: Хората не трябва да гледат този срам! Карат се кой...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).