Има хора за които това е най-доброто мезе за червено вино

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:41 / 04.01.2024
1120
Шопска спържа - кухнята на Шоплука (Софийско, Самоковско и Ихтиманско). Шопската спържа – най-доброто мезе за червено вино. Прави се от свинска карантия, шарено месце, суха чушка и праз. Запържено, както подсказва името.

В Копривщица има Фестивал на шопската спържа.

В Западна България има територия известна с името Шоплука. Шопите са граовци, полянци, знеполци, мрачани, кекавци и т.н ,имена от селата. Всички те носят неспокоен дух, но вкусната храна я разбират, както и силната ракия. На софрата присъстват основно три продукта- свинско, боб и сладко от сини сливи. Не подминаваме и лютите чушки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
"Обичам те, братко": Зейн почете паметта на Лиъм Пейн с емоционал...
Доц. д-р Лъчезар Лозанов: Част от пациентите с преддиабет имат но...
Истинският "Биг брадър" се завърна
Разкриват кой е владетелят с тяло на бог от Хераклея Синтика
Ново проучване разкрива значителната икономическа тежест на свърз...
Това е първият Мистър Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).