Икономистите дори я признаха: Влезе в клуба на най-богатите със собствен труд

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:34 / 27.10.2023
1159
През юни излезе класацията на Forbes за най-богатите жени в Америка. В нея изпъкнаха имената на две певици. Едната е Тейлър Суифт, която бе поставена на 34-то място с нетното си състояние от 740 милиона долара, а другата - Риана, която пък с внушителните 1.4 милиарда долара си отреди 20-ото място.

Към барбадоската изпълнителка и Джей-Зи, които са и в списъка с милиардерите в музикалния бизнес, се присъедини и още една знаменитост. И това е именно Тейлър Суифт, която според Bloomberg е достигнала нетно състояние от 1.1 милиарда долара.

Изданието обяснява внушителното забогатяване на певицата от лятото насам със скорошните ѝ успешните концерти, филм от турнето, пускането на нова музика и преиздаването на предишните ѝ албуми.

Впечатляващото в случая на Тейлър Суифт е, че тя е един от малкото изпълнители, натрупали състоянието си почти изцяло от музика. За сравнение Риана печели значително и от козметичната и модната си марка, а Джей- Зи пък инвестира в бизнеси, които не са свързани с неговата музика.

Не би било преувеличено да кажем, че Тейлър Суифт е истинско явление. Все пак, не всеки друг нейн колега може да повлиява на американската икономика по толкова голям начин. Ето го и доказателството в числа.

53-те концерта от турнето ѝ в САЩ са допринесли с цели 4.3 милиарда долара към брутния вътрешен продукт на страната. Само продажбите на билети за Eras Tour са надхвърлили 2.2 милиарда долара. А филмът от турнето е най-гледаният в киносалоните в Америка вече две поредни седмици. Освен това постигна и рекорд и вече е първият концертен филм с над 100 милиона долара в бокс офиса, пише lifestyle.bg.

Личи си, че талантът на певицата е не само музикален и е оценен не само от феновете ѝ. Дори икономистите признават, че освен вдъхновение за цяло поколение, Тейлър Суифт "има страхотни идеи, които умее да мащабира и не се страхува от рискови начинания."

Виж коментарите (0)

Още по темата (5976):
01.10.2024 Ще се превърне ли сериалът "Тревожност" в хит?
24.09.2024 Хванаха Радина Кърджилова как се кара с новото гадже на улицата
10.09.2024 12 години заедно, 4 деца, а любовта им е като по филмите
09.09.2024 Георги Тошев призна за Натали Трифонова, шефовете на bTV го спънали
07.09.2024 Бившият съпруг на Меган Маркъл, на когото тя разби сърцето, намери голямата си любов
07.09.2024 Майка на 3 деца и транссексуален напират за "Мис силикон"
Още новини от Любопитни новини:
Моника Белучи си взе куче от развъдник в България
Грандиозен гаф на бТВ в "Стани богат"
Сузанита: Държах нож срещу майка ми
Славена Вътова вече официално е разведена
Известна наша журналистка се омъжи!
Венцислава Тафкова най-накрая разкри кой я издържа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).