Идея си нямате какво прави маринованият чесън!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:50 / 15.02.2024
2051
Маринованият чесън съчетава изключителната сила на естествен антибиотик и пробиотик, така че трябва да остане в диетата ни завинаги. Освен това е по-мек на вкус и по-малко дразни стомаха ни от пресния си аналог. Вижте какви свойства има киселият чесън. 

Маринованият чесън е интересно предложение за хора, които искат да си помогнат с този естествен антибиотик, но не харесват парещия му вкус и мирис, който чесънът оставя в устата, пише actualno. Маринованият чесън запазва своите полезни за здравето свойства и е много по-мек на вкус и е лишен от характерна миризма.

Маринованият чесън може да се консумира като добавка към основни ястия, сандвичи, сосове и салати. 

Маринован чесън - защо си струва да го ядете?

Ползите от чесъна не трябва да се представят на никого - той се счита за естествен антибиотик, който помага при лечението на инфекции и възпаления. Редовното му хранене също има положителен ефект върху нашия имунитет. От друга страна мариноването на чесън дава двойна полза – благодарение на процеса на ферментация става естествен пробиотик, който регулира работата на червата, а освен това се грижи за нашата бактериална флора.

Маринован чесън - свойства

- Укрепва имунитета

- Предотвратява вирусни инфекции на дихателната система

-  антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства

- Бори се с паразити като острици, тении и кръгли червеи

- Подпомага борбата срещу настинки и грип

- Укрепва сърдечносъдовата система, предпазва от инфаркти и инсулти

- Той премахва токсините от тялото

- Подпомага храносмилането

- Предотвратява образуването на газове

- Възстановява бактериалната микрофлора

- Бори се с атеросклерозата

- Понижава кръвното налягане

- Има противораков ефект

- Той предотвратява стареенето на тялото, тъй като се бори със свободните радикали

Маринован чесън - състав

- Флавоноидни съединения

- Етерични масла, богати на сулфиди и алицин

- Аминокиселини

- Сапонини

- Захари

- Слузни съединения

- Витамини: В1, В2, РР, витамин С, провитамин А

- Минерални соли, вкл. калий, калций, магнезий

- Редки микроелементи: кобалт, хром, никел

Маринован чесън - как да го направя?

Мариноването на чесън е много просто, много прилича на мариноване на краставици. Дори съставките, които слагаме в буркана са подобни.

Съставки:

- 1 литър вода

- 10 глави чесън

- 1 супена лъжица сол

- корен от хрян

- бахар

Виж коментарите (0)

Още по темата (14426):
15.11.2024 Д-р Бацелова: Новият подвариант на COVID-19 e по-заразен, но няма повод за паника
14.11.2024 Лекар обясни защо мъжете карат по-тежко настинките и грипа
13.11.2024 Новият вариант на коронавируса ХЕС вече е в България, много е заразен
11.11.2024 Недостиг на назална грипна ваксина за децата в аптеките
10.11.2024 Здравният министър: Имаме едва пет позитивни проби за грип и 500-600 позитивни теста за COVID-19 за седмица
06.11.2024 Пускат противогрипната ваксина за деца в аптеките от понеделник
Още новини от Любопитни новини:
Борисов към ПП-ДБ: Обикаляли сте да предлагате Бойко Рашков за пр...
Страхотна вкусотия за постещите
Как се е празнувала Коледа през Средновековието?
Сано се разплака
Предсказали са чума, апокалипсис и брутални войни
Българската кухня не може да мине без тези подправки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).