Художникът Павел Митков със собствена галерия в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:42 / 22.07.2010
2019
Постоянна изложба - базар от картини на даровития български художник Павел Митков ще бъде експонирана днес във фойето на Гранд хотел и СПА "Приморец" в Бургас, съобщи управителят на хотелския комплекс Димитър Караненов. Мястото е подбрано внимателно, съобразявайки се с професионализма и отличните международни оценки за творчеството на младия автор. Зад гърба си, въпреки Христовата възраст, Павел Митков има над 40 самостоятелни изложби в Европа и САЩ: Mанила, Филипините (1998), Дубай, ОАЕ (1998), Тесалоники, Гърция (2000), Будапеща, Унгария (2002), Виена, Австрия (2003), Варшава, Полша (2003), Вашингтон, Ню Йорк и Чикаго, САЩ (2003-2004), Токио, Япония (2005) и др. Негови картини са в колекциите на: покойния Папа Йоан-Павел II, Н.В. Принц Алберт II - Крал на Белгия, Владимир Путин, кметът на Москва Юрий Лужков, Хилъри Клинтън.

Всяко от живописните платна на младия автор въздейства със силна доза реализъм и естетическа стойност. Основни мотиви в творчеството му са : българското Черноморие, градските пейзажи, цветята и абстракциите. Стремящият се към съвършенство във всеки един детайл художник е преоткрил Бургас, чрез картините си, дарили дух и вътрешни емоции на Гранд хотел и СПА "Приморец". Великолепните му платна, греещи със златисти палитри по неповторим начин се допълват с цялостната атмосфера на петзвездния мега-комплекс, събрала в едно разкоша и величието със стила и традицията. С усет към детайла и издържана орнаментика особено силно е присъствието на Павел Митков в класическия триптих със заглавие "Балерини", озарил вътрешния интериор на ресторант "Приморец". Изразителността на сюжета и елегантността на платното по безспорен начин фокусират вниманието върху таланта на младия художник.

"Шикозната атмосфера и златистите нюанси, преобладаващи в Гранд хотел и СПА "Приморец" ме провокираха и вдъхновиха за създаването на картини, отговарящи на стила на петзвездното бургаско бижу", споделя Павел Митков. "Почувствах се особено поласкан от предложението да открия постоянна изложба - базар в Бургас, подобно на постоянните ми изложби в чешкия курорт Карлови Вари, в Берлин и Ню Йорк. И на четирите места, независимо от разстоянието, ценителите на изкуството могат да се докоснат до преживяванията и емоциите ми, пресъздадени в платната. Прекрасно е, че в артистичен град като Бургас, ще имам и свой пристан, където да се завръщам и творя".


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).