Христо Мутафчиев продължава да се бори за живота си след инсулт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:02 / 27.10.2010
1658
Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев се бори за живота си след прекаран инсулт тази сутрин по време на снимки в Поморие. Първоначално 41- годишният актьор беше настанен в болницата в Бургас, а след това транспортиран до столицата с правителствения "Фалкон", изпратен от премиера Бойко Борисов. Христо Мутафчиев продължава лечението си в болница "Св. Иван Рилски". Директорът й д-р Дечо Дечев каза, че актьорът е с кръвоизлив в мозъка и тепърва ще се уточнява какви са пораженията следствие на инсулта.

41-годишният актьор е бил в Поморие за снимките на филма "Миграцията на паламуда" на Людмил Тодоров, в който играе една от главните роли. След получения инсулт веднага е бил откаран в болницата в Бургас. Лекарите там са направили всичко възможно за овладяване състоянието на актьора и след допълнителни изследвания позволили Мутафчиев да бъде транспортиран в София.

В следобедните часове той беше приет в неврохирургията на столичната болница "Св. Иван Рилски". По думите на директора на лечебното заведение д-р Дечо Дечев това е клиниката с най-добра апаратура и най-добри специалисти в областта.

За състоянието на Мутафчиев Дечев обясни: На пациента му е извършено магнитно-резонансно изследване, на което се вижда, че той е с мозъчен кръвоизлив. В момента продължават изследванията. Предстои да бъде поставена окончателна диагноза и да бъде предприето поведение за нея.

Той контактен ли е, в съзнание ли е?

Дечо Дечев: Контактен е, но леко сомнолентен.

Часове след като постъпи в болница "Св. Иван Рилски", Христо Мутафчиев е бил опериран. Състоянието му следи отблизо лично шефът на клиниката по неврохирургия в лечебното заведение д-р Венцеслав Бусарски. Според специалистите какви ще са пораженията за актьора в следствие на преживения инсулт е рано да се каже. Актьорът е получил парализа на левите си крайници, която лекарите очакват да отшуми след операцията. Повече информация за състоянието на председателя на Съюза на артистите ще има в сряда.

Христо Мутафчиев е един от най-обичаните ни театрални и филмови актьори.

Завършил е актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Надежда Сейкова и Илия Добрев. Играл е на сцената на Драматичния театър в Пловдив, а от 1995 година е в трупата на Малък градски театър "Зад канала". Мутафчиев е част от един от най-успешните спектакли в Народния театър през последните години - "Хъшове" на Александър Морфов.

Телевизионните зрители го знаят като Ачо Циганина от сериала "Дунав мост" и доктор Томасян от "Клиника на третия етаж".

Мутафчиев е сред предпочитаните актьори от режисьора Стефан Командарев. През 2000 г. той участва в неговия "Пансион за кучета", а седем години по-късно се снима и в "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде".

Актьорът обича да се занимава и с дублаж на анимационни филми. Той озвучава ленивеца Сид от "Ледена епоха".

Христо Мутафчиев е председател на Съюза на артистите от 2005 година. Той е човекът, който създаде т.нар. здравен фонд към Съюза в помощ на болни артисти.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
04.11.2010 Христо Мутафчиев се възстановява успешно
28.10.2010 Христо Мутафчиев с 90% шанс за пълно възстановяване
27.10.2010 Мутафчиев излиза от медикаментозната кома - вече диша сам
26.10.2010 Състоянието на Христо Мутафчиев ясно до часове
26.10.2010 Състоянието на актьора Христо Мутафчиев е тежко
26.10.2010 Христо Мутафчиев получи инсулт по време на снимки край Бургас
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).