ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Хитрини за най-вкусните и хрупкави пържени картофи | ||||||
| ||||||
Има няколко причини да се откажете от този навик. Защо не трябва да обръщате картофите в тигана? Един от основните аргументи за обръщане на картофите по време на пържене е равномерното изпичане. В действителност обаче картофите могат да се изпържат равномерно и без постоянно обръщане, ако режимът на пържене е избран правилно и се използва достатъчно масло или мазнина. Обръщането на картофите по време на пържене може да доведе до загуба на хрупкавост. Постоянното преместване на картофите може да ги накара да загубят своята хрупкавост. Тук важи принципът: по-малкото е повече. Когато картофите се пържат от едната страна, вътре в тях се задържа влага, което спомага за запазването на тяхната нежност и сочност. Постоянното обръщане може да доведе до загуба на влага и изсушаване. Избягването на постоянното обръщане на картофите по време на пържене също спестява време и усилия. Вместо да следите всяко парче картофи и да го обръщате, можете просто да оставите ястието в тигана и да правите други неща, докато то се изпържи. Използвайте колкото е възможно по-големи до средно големи, твърди и плътни картофи. Меките, рохкави картофи, които са загубили много влага, абсорбират много масло при пържене, което води до приготвянето на мазно и безвкусно ястие. Малките грудки трудно се нарязват на филийки с необходимата дебелина. Само рафинирано (пречистено от вредни примеси) и за предпочитане дезодорирано (не излъчва неприятна миризма при нагряване) растително масло е подходящо за пържене. Идеалният вариант е зехтинът. Белене и нарязване - първо, картофите трябва да бъдат измити и обелени. След това го изрежете правилно. Ако разликата в дебелината (диаметъра) на заготовките надвишава 2 mm, тогава при пържене малките парчета ще бъдат препечени, докато големите парчета все още няма да са готови. Оптималната дебелина на пръчиците за пържени картофи е 5-6 мм, дължината е 3-9 см. Авторите на някои рецепти препоръчват накисване на резенчетата. В случая то подобрява вкуса. За 1 литър вода добавете 1 супена лъжица захар и половин супена лъжица сол, разбъркайте. Водата трябва да стане неутрална: нито сладка, нито солена. Коригирайте пропорциите, ако е необходимо. Накиснете картофените резенчета във вода за 15-20 минути, това значително ще подобри вкуса им. Няма нужда да сушите парчетата върху кърпа. След това можете да преминете към пържене или замразяване на картофите, пише actualno.com. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
"Меден рудник" празнува
12:27 / 14.09.2024
В Несебър откриха тялото на служител в аквапарк
12:04 / 15.09.2024
Астролог: Ето под кои зодиакални знаци са родени щастливците
14:49 / 14.09.2024
Голям пожар гори в района на Каваци край Созопол
15:46 / 14.09.2024
Край Созопол е страшно, евакуираха хора, затвориха път!
16:22 / 14.09.2024
Сложиха точка! Мария Бакалова и Валери са разделени!
13:02 / 16.09.2024
В Бургас се провежда едно от най-очакваните спортни събития
09:57 / 15.09.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета